Αθλητικά

Τα δάκρυα της Κηφισιάς, ο αξιοπρεπής ΠΑΣ και τα δύσκολα που έρχονται

Ζήσαμε από κοντά όλους τους υποβιβασμούς του ΠΑΣ και αντιλαμβανόμαστε πόσο πικρά συναισθήματα βγάζουν τέτοια γεγονότα.

Αντιλαμβανόμαστε την πίκρα και τα δάκρυα των ανθρώπων της Κηφισιάς, όπως τα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός. Σε τέτοιες στιγμές επιβάλλεται ο σεβασμός στον ηττημένο. Δεν συμμεριζόμαστε τα πικρόχολα σχόλια κατά της Κηφισιάς των φίλων του ΠΑΣ. Αν η Κηφισιά εκπροσωπεί μια συνοικία των Αθηνών, τότε ο ΝΠΣ Βόλος που έμεινε στην κατηγορία τι εκπροσωπεί; Ούτε συμμεριζόμαστε και τους πανηγυρισμούς για τη νίκη σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, μην ξεχνώντας τις ποδοσφαιρικές καλικατζούρες και τις ανορθογραφίες που είδαμε μια ολόκληρη χρονιά στα γήπεδα και τις ταπεινώσεις που δέχθηκε η ιστορική φανέλα του ΠΑΣ.
Αισθανόμαστε απλώς μια εσωτερική ισορροπία, γιατί ο ΠΑΣ έπαιξε καθαρά, στα ίσα, μη δίνοντας κανένα απολύτως δικαίωμα για σχόλια. Έτσι θα πρέπει να συμπεριφέρονται όλες οι ομάδες. Και επίσης κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν στην Κηφισιά αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Μας άρεσε η ορθολογική διαχείριση που έκανε ο κ. Γεωργουλόπουλος, κάτι που αναφέρουμε και στην περιγραφή του αγώνα.
Από εκεί και μετά η όλη κατάσταση που υπάρχει στον ΠΑΣ μόνο για χαμόγελα δεν προσφέρεται. Τα πραγματικά προβλήματα του υποβιβασμού θα φανούν μετά το Πάσχα όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα και θα ξημερώσει η νέα εποχή και η σκληρή πραγματικότητα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Και από τη στιγμή που κανένας δεν έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για να αναλάβει την ΠΑΕ, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Ποιος καπετάνιος θα βγάλει το καράβι από τα βράχια και τις φουρτούνες;
Όσον αφορά τα νέα δεδομένα, μετά τα σημερινά αποτελέσματα, νομίζουμε ότι το ποδόσφαιρο απέδωσε δικαιοσύνη. Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ που ήταν η ομάδα με τις μεγαλύτερες αγωνιστικές αδυναμίες και ανεπάρκεια της κατηγορίας. Η Κηφισιά λιποψύχησε τα πιο κρίσιμα ματς, οπότε δικαιωματικά υποβιβάστηκε. Για τον ΝΠΣ Βόλο δεν σχολιάζουμε τίποτα. Ο Παναιτωλικός δικαίως παρέμεινε, έδειξε ότι έχει καλή ομάδα και είναι περίεργο με τέτοιες προϋποθέσεις που έχει ως οργανισμός να δίνει μάχες παραμονής και όχι μάχες για τα πλέι οφ.

Σχετικά άρθρα

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη και πήρε το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον νέο χάρτη της Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Από Δευτέρα οι όποιες εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος