Αθλητικά

Ο Παναιτωλικός εκπρόσωπος της Δυτικής Ελλάδας στη Σούπερ Λιγκ

Μετά τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί όλη τη Δυτική Ελλάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Από τα Γιάννινα και την Κέρκυρα, μέχρι την Πάτρα, τον Πύργο και την Καλαμάτα, πλην του Παναιτωλικού, δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΑΟ Κέρκυρα δεν υπάρχει καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ο ΠΑΣ είναι σε πολύ δύσκολη θέση και τα πραγματικά προβλήματα του υποβιβασμού θα φανούν μετά το Πάσχα μόλις θα τελειώσει το πρωτάθλημα, ο πήχης της Αναγέννησης Άρτας είναι να παλεύει για την παραμονή στη Γ’ Εθνική, ο ΠΑΣ Πρέβεζα δεν κατέβηκε φέτος να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Τηλυκράτης Λευκάδας υποβιβάστηκε από τη Β’ Εθνική, η Παναχαϊκή εδώ και 21 χρόνια είναι μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής, ο Πανηλειακός μετά τη φυγή του Σταυρόπουλου είναι στα τοπικά της Ηλείας, η Καλαμάτα αγκιστρώθηκε για πολλά χρόνια στη Β’ και Γ’ Εθνική.
Όλα τα φώτα πλέον στον ιστορικό Παναιτωλικό, τον μοναδικό εκπρόσωπο τη νέα σεζόν της Δυτικής Ελλάδας στη Σούπερ Λιγκ. Είχε την καλύτερη ομάδα και δικαίως παρέμεινε στην κατηγορία. Με το υλικό που έχει, τις υποδομές, το γήπεδο στολίδι και τα αθλητικά κέντρα, τον κόσμο, την βαριά φανέλα, την εγγύηση και την οικονομική συνέπεια του Φώτη Κωστούλα, αξίζει και κάτι παραπάνω και όχι να παλεύει για την παραμονή. Η διαφαινόμενη παρουσία του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία και τη νέα σεζόν, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για πολύ καλύτερες ημέρες στην ομάδα του Αγρινίου, που σε όλη τη Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική.

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτά πολλά ζητήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη και πήρε το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον νέο χάρτη της Β’ Εθνικής Κατηγορίας