ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έλαμψαν και στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου οι γιαννιώτες αθλητές

Τέσσερα μετάλλια και αρκετές συμμετοχές στους τελικούς ήταν ο απολογισμός των μαθητών σχολείων των Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 22-23 Απριλίου.

Ο Φίλιππος Σιώμος- Γκίζας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 2.000 μ. στιπλ, πραγματοποιώντας νέο πανελλήνιο σχολικό ρεκόρ με χρόνο 5.49.12.
Χρυσό μετάλλιο κέρδισε και η Ζωή Ράπτη στο άλμα τριπλούν με επίδοση 12.92, πιάνοντας το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Γιώργος Τασιούλας στα 1.500 μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μάγδα Μαλάτου στο άλμα σε μήκος.
Τετάρτη θέση για τον Ιάσονα Σιώζο στα 400 μ. με εμπόδια με επίδοση 55’53’’, που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, εβδομη θέση για τον Μάρκο Κωστόπουλο στα 400μ και τον Γρηγόρη Ράπτη στο τριπλούν, όγδοη θέση για τον Θωμά Αναστάση στο μήκος και τη Σταυρούλα Παπαδοπούλου στα 3.000 μέτρα, ένατη θέση για τον Ευάγγελο Οικονόμου στο 200 μ. και την Κωνσταντίνα Βαρδάκη στο άλμα σε ύψος και 11η θέση για τη Νίκη Λιανού στα 100 μ. και την Ηλιάνα Παπαχρήστου στα 1.500 μ.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου. «Με τη διαρκή προσπάθεια και αφοσίωσή τους στον αθλητισμό κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και τους προπονητές των μαθητών μας που στήριξαν τους αθλητές και τις αθλήτριες στο “ωραίο”, το “μεγάλο” και το “αληθινό”, που χαρακτηρίζει το αθλητικό ιδεώδες. Ο σωστός αθλητισμός προάγει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, λειτουργώντας ως αντίδοτο στον σχολικό εκφοβισμό και, γενικότερα, σε φαινόμενα βίας που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, διασφαλίζοντας συνθήκες ενός πιο ασφαλούς, χαρούμενου και φιλικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας και την κοινωνία ολόκληρη», αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Σταματούλα Γ. Λογοθέτη και καταλήγει: «Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια και τον αγώνα σας για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου. Είμαστε περήφανοι για την απόδοσή σας και σας ευχόμαστε ο δρόμος της ζωής που ανοίγεται μπροστά σας να είναι γεμάτος όνειρα, χαρές και επιτυχίες! Να είστε πάντα νικητές σε όλους τους στίβους της ζωής!».
Τον μαθητή του Φίλιππο Σιώμο- Γκίζα συγχαίρει και το 7ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων.