Αθλητικά

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Μπορεί να απέμειναν ακόμα δύο αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά τα πλέι άουτ, αλλά στον ΠΑΣ αγωνιστικά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, πέρα από το ότι η ομάδα θα πρέπει να λειτουργήσει και να μην δείξει σημεία διάλυσης.

Αυτό που καίει περισσότερο είναι τα διοικητικά και αν υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής για να αναλάβει την ΠΑΕ και να τρέξει τις εξελίξεις. Και αν βρεθεί νωρίς, θα είναι ακόμα καλύτερα, ώστε να έχει την ευχέρεια να κρατήσει και παίκτες από το υπάρχον ρόστερ για να μην χαθεί η ομοιογένεια της ομάδας. Μέχρι να βρεθεί νέος αγοραστής θα συνεχίσουν οι αδελφοί Χριστοβασίλη καθώς η ομάδα δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη, καθώς τρέχουν διάφορά θέματα και υποχρεώσεις. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση που δεν αλλάξει χέρια η ΠΑΕ.
Πλέον στον ΠΑΣ αρχίζουν να βλέπουν και τα δεδομένα της νέας κατηγορίας. Τα τελευταία 20 χρόνια ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε άλλες δύο φορές, επί ημερών Γιώργου Χριστοβασίλη, αλλά κατάφερε να γυρίσει την αμέσως επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Αν τα καταφέρει και τώρα είναι άγνωστο και κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, αφού δεν είναι γνωστό αν θα είναι στο τιμόνι της ομάδας οι νυν μεγαλομέτοχοι ή κάποιος άλλος. Είναι βέβαιο ότι με τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ή κατά ένα μέρος και το ρόστερ. Άλλωστε λήγουν τον Ιούνιο και πολλά συμβόλαια, οπότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Αν υπήρχαν στον ΠΑΣ οι προϋποθέσεις για πρωταθλητισμό θα ήταν καλό να έμειναν οι περισσότεροι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ που γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού γίνει ένα επιβαλλόμενο ξεσκαρτάρισμα.
Στο τέλος Ιουνίου 2024 λήγουν τα συμβόλαια των Νάγκι, Αθανασίου, Παντελάκη, Σομποτσίνσκι, Τσαούση (δανεικός από τον ΠΑΟΚ), Τούτου (δανεικός από τη Μπόχουμ), Πανάγου, Λιάσου, Ριένστρα, Τζίμα (δανεικός από ΠΑΟΚ), Ντεμίρ (ήδη έφυγε για Τουρκία), Ροζάλες, Γκάρο, Παμλίδη, Μπάλαν, Κόντε. Στις 31 Δεκεμβρίου 2024 λήγει το συμβόλαιο του Τζίνο, ενώ τον Ιούνιο του 2025 λήγουν τα συμβόλαια των Εραμούσπε, Μπακαδήμα, Κιάκου, Σόρια, Καραχάλιου, Μπεγκάλα, Ροσέρο, Λεό. Οι υπόλοιποι Σούλης, Βρακάς, Ναούμης, Κύρκος, Μίνα έχουν δύο και τρία χρόνια συμβόλαιο, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν οι δανεικοί Κλέιμαν, Αλέξανδρος Λώλης και Τσίρης. Εκτός από τους νεαρούς παίκτες που θα βοηθήσουν στη Β’ Εθνική, είναι άγνωστο πόσοι θα μείνουν από τους υπόλοιπους είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους είτε όχι.

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ