Αθλητικά

Το θρίλερ της Γ’ Εθνικής και η Θύελλα Κατσικά

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθώς απέμειναν δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, με την αγωνία στο κατακόρυφο, τόσο στο στρατόπεδο της Θύελλας Κατσικά, όσο και άλλων ομάδων.

Σήμερα θα γίνει η προτελευταία αγωνιστική (33η) και την προσεχή Κυριακή των Βαΐων θα πέσει η αυλαία με τους αγώνες της 34ης αγωνιστικής που είναι η τελευταία. Στον 2ο όμιλο, το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στην κορυφή, για το ποια ομάδα θα κόψει πρώτη το νήμα και να ανεβεί απευθείας στη Β’ Εθνική και ποιες ομάδες θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η μάχη του τίτλου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον σήμερα όπου στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας θα συναντηθεί η τοπική ομάδα με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου Πιερίας. Η φιλοξενούμενη ομάδα είναι στην πρώτη θέση με 74 βαθμούς και η γηπεδούχος στη δεύτερη με 72. Γίνεται αντιληπτό ότι σήμερα μπορεί να παιχτεί και ο τίτλος, ειδικά για τη Νέα Αρτάκη που με νίκη στέφεται πρωταθλήτρια, καθώς την Κυριακή θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη Φήκη Τρικάλων που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Με νίκη στέφεται πρωταθλητής από σήμερα και ο Εθνικός, καθώς θα αυξήσει τη διαφορά στους 5 βαθμούς. Σαφέστατο προβάδισμα για να σηκώσει την κούπα έχει και με ισοπαλία σήμερα στην Εύβοια η ομάδα της Πιερίας, καθώς την Κυριακή θα υποδεχθεί την ΑΕ Κιλελέρ, όπου και με τον βαθμό της ισοπαλίας κατακτά τον τίτλο, γιατί και στην ισοβαθμία έχει το αβαντάζ έναντι του ΑΟ Νέας Αρτάκης.
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Υποβιβάζονται οι 7 τελευταίες ομάδες και η ομάδα που θα είναι 11η θα δώσει αγώνες κατάταξης με τις άλλες ομάδες των 3 ομίλων που θα τερματίσουν στην ίδια θέση. Έχουν ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά οι ομάδες Καστοριά, Βατανιακός Κατερίνης, ΑΕ Λευκίμμη Κέρκυρας και οι δύο τελευταίες Φήκη Τρικάλων και Μαγνησιακός που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα. Δίνουν τη μάχη παραμονής Αστέρας Σταυρού Λιανοκλαδίου, ΑΕ Κιλελέρ Λάρισας, Αναγέννηση Άρτας, Εορδαϊκός Πτολεμαϊδας, Αστέρας Πετριτή Κέρκυρας, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, ΑΟ Τρίκαλα, Θύελλα Κατσικά. Από αυτές οι πέντε θα παραμείνουν στην κατηγορία, μία θα πάει στα μπαράζ και δύο θα υποβιβαστούν. Επί του παρόντος, στη ζώνη των μπαράζ είναι ο ΑΟ Τρίκαλα, στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού Θεσπρωτός και Θύελλα Κατσικά και οι υπόλοιπες πάνω από την 11η θέση. Ο Αστέρας Λιανοκλαδίου Φθιώτιδας δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς και με ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι με την Αναγέννηση Άρτας σώζεται οριστικά.
Μιλάμε για ένα φινάλε θρίλερ, τόσο με τους σημερινούς αγώνες όσο και αυτούς της Κυριακής. Έχει ενδιαφέρον να δούμε και το πρόγραμμα των ομάδων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές:
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (52 βαθμοί): Αναγέννηση Άρτας (εντός), Θύελλα Κατσικά (εκτός)
7. ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ ΛΑΡΙΣΑΣ (50 βαθμοί): Πιερικός (εντός), Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (εκτός)
8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (48 βαθμοί): Αστέρας Λιανοκλαδίου (εκτός), Πιερικός (εκτός)
9. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (47 βαθμοί): Καστοριά (εντός), Αστέρας Πετριτή Κέρκυρας (εντός).
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (47 βαθμοί): ΑΕ Λευκίμμη Κέρκυρας (εντός), Εορδαϊκός (εκτός).
———————————————————————————————————————-
11. ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (46 βαθμοί): Θύελλα Κατσικά (εντός), Μαγνησιακός νίκη άνευ αγώνος
——————————————————————————————————————
12. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (46 βαθμοί): Φήκη Τρικάλων νίκη άνευ αγώνος, ΑΕ Λευκίμμη Κέρκυρας (εκτός)
13. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ (45 βαθμοί): ΑΟ Τρίκαλα (εκτός), Αστέρας Λιανοκλαδίου (εντός).

ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Η ΘΥΕΛΛΑ

Το μεγάλο ντέρμπι θα γίνει σήμερα στις 4 η ώρα το απόγευμα στο γήπεδο Τρικάλων όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τη Θύελλα Κατσικά. Η γιαννιώτικη ομάδα, βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση απ’ όλες τις υπόλοιπες και πρέπει οπωσδήποτε να διεκδικήσει τη νίκη σήμερα στα Τρίκαλα, ώστε με δεύτερη νίκη την Κυριακή επί του Αστέρα Λιανοκλαδίου στον Κατσικά να πιάσει τους 51 βαθμούς και να ελπίζει είτε σε απευθείας παραμονή είτε να πάει στα μπαράζ. Η αποστολή της είναι δύσκολη σήμερα στα Τρίκαλα, καθώς και οι γηπεδούχοι δίνουν την ύστατη μάχη παραμονής. Όμως η Θύελλα στο τελευταίο διάστημα έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα, σκοράρει κατά ριπάς και σήμερα θα τα δώσει όλα για όλα προκειμένου να πάρει τη νίκη. Είναι ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης με την ιστορική ομάδα των Τρικάλων, που κάποτε ήταν στην Α’ Εθνική να δίνει και αυτή μάχη παραμονής. Χθες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του προπονητή Νίκου Γκούρα και η Θύελλα το πρωί θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ανάργυρος Κατσίνης του συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους Ζώη Νάστο (Πρέβεζας/Λευκάδας), Ιωάννης Δημητρόπουλος (Άρτας). Η διοίκηση του ΑΟ Τρίκαλα αποφάσισε να υπάρξει δωρεάν είσοδος των φιλάθλων κάνοντας έκκληση στον κόσμο της πόλης και του νομού να βοηθήσει την ομάδα τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
11.00 Σβορώνος – Ζάκυνθος
16.00 Αστέρας Πετριτή – ΑΕ Λευκίμμης
16.00 Εορδαϊκός – Καστοριά
16.00 ΑΟ Νέας Αρτάκης – Εθνικός Νέου Κεραμιδοχωρίου
16.00 ΑΕ Κιλελέρ – Πιερικός
16.00 ΑΟ Τρίκαλα – Θύελλα Κατσικά
16.00 Αστέρας Λιανοκλαδίου – Αναγέννηση Άρτας
00.00 Θεσπρωτός – Φήκη Τρικάλων 3-0 (α.α.)
00.00 Βατανιακός – Μαγνησιακός 3-0 (α.α.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 32 αγώνες)

1. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 74
—————————————————————-
2. ΑΟ Νέας Αρτάκης 72
3. Σβορώνος Πιερίας 66
4. Πιερικός 55
5. Ζάκυνθος 55
6. Αστέρας Σταυρού Λιανοκλαδίου 52
7. ΑΕ Κιλελέρ Λάρισας 50
8. Αναγέννηση Άρτας 48
9. Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας 47
10. Αστέρας Πετριτή 47
——————————————————————–
11. ΑΟ Τρίκαλα 46
———————————————————————
12. Θεσπρωτός 46
13. Θύελλα Κατσικά 45
14. Καστοριά 33
15. Βατανιακός Κατερίνης 28
16. ΑΕ Λευκίμμης 30
17. ΠΟ Φήκης Τρικάλων -8
18. Μαγνησιακός Βόλου -14
ΣΗΜ: Η πρώτη ομάδα θα ανέλθει στη Β’ Εθνική.
-Οι 7 τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες
-Η ομάδα που θα τερματίσει στην 11η θέση θα δώσει αγώνες μπαράζ με τις άλλες τρεις ομάδες των ομίλων που θα είναι σε αυτή τη θέση και από τις 4 ομάδες θα παραμείνουν οι 2 στη Γ’ Εθνική.
-Μαγνησιακός και Φήκη αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ