Αθλητικά

Φτάνει στο τέλος η χειρότερη χρονιά του ΠΑΣ όλων των εποχών!

Ο Πανσερραϊκός αναδείχθηκε νικητής με σκορ 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ, αντίθετα με τον ΠΑΣ που είναι ήδη στη Β’ Εθνική με αβέβαιο το μέλλον του.

Σε λίγο θα τελειώσει η φετινή θλιβερή παράσταση της τοπικής ομάδας, που έκανε τη χειρότερη πορεία όλων των εποχών σε επίπεδο Α’ Εθνικής Κατηγορίας, χωρίς να γνωρίζει κανένας τι θα γίνει την επόμενη ημέρα και σε ποια μονοπάτια θα βαδίσει. Γιατί κακόπεσε σε χέρια «ατζαμήδων» που την οδήγησαν στα βράχια, χωρίς να φροντίσουν να πάρουν ικανούς ποδοσφαιριστές και να την ενισχύσουν ανάλογα. Έκαναν έναν σχεδιασμό κόντρα σε κάθε λογική του ποδοσφαίρου, χωρίς μεταγραφές ουσίας, νομίζοντας ότι και φέτος θα βγει ο λαγός από το καπέλο, ποντάροντας τα πάντα στην τύχη. Και από εδώ και πέρα, αν δεν βρει σωστόν επενδυτή για να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, ο ΠΑΣ θα διατρέξει μεγάλο κίνδυνο ακόμα και να βιώσει τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ’90.
Γράφουν πολλοί ότι χθες υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ! Χθες υποβιβάστηκε τυπικά, ουσιαστικά είχε υποβιβαστεί από το δεύτερο μισό του δευτέρου γύρου όπου έχασε δικά του παιχνίδια με ανίκανους παίκτες να σκοράρουν και προ κενής εστίας. Και δεν φταίνε οι παίκτες, καθώς οι αρκετοί δεν είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Φταίνε αυτοί που δεν διέγνωσαν έγκαιρα και από το καλοκαίρι τις αδυναμίες για να ενισχύσουν την ομάδα με άλλους καλύτερους, μην γνωρίζοντας ότι στο ποδόσφαιρο ότι κάνεις λάθος το βρίσκεις μπροστά. Άφησαν ακάλυπτη και ανίσχυρη μια ιστορική ομάδα με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο μεγάλος ΠΑΣ που κάποτε έσπερνε τρόμο και φόβο στις μεγάλες ομάδες, έγινε ο καλύτερος….πελάτης μικρομεσαίων ομάδων προκαλώντας θλίψη σε χιλιάδες φιλάθλους.
Όσον αφορά το παιχνίδι ο ΠΑΣ έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση, έβαλε δύσκολα στον Πανσερραϊκό που είχε το άγχος μέχρι το τέλος. Στο 22’ φάνηκε απειλητικός έχοντας σουτ στο δοκάρι με τον Ροσέρο. Στο 29’ ο Πανσερραϊκός έκανε το 1-0 με σουτ του Τομάς έξω από την μεγάλη περιοχή πιάνοντας στον ύπνο τον Αθανασίου που είχε λάθος θέση και δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Στο 45’ δόθηκε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ κάνοντας ο Ουάρντα το 2-0. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Πεταυράκη στον Πεντακόρ που ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ και ο Αθανασίου δεν τον ανέτρεψε παρά μόνο έδιωξε τη μπάλα και ο Πετανκόρ έπεσε πάνω του. Η επισκόπηση της φάσης από το VAR ήταν μια κωμωδία αφού δεν έδειξαν τη γραμμή στην ευθεία της κάμερας αλλά έδειξαν μια μακρινή πλάγια γραμμή που δεν έδειχνε τίποτα. Προφανώς ο Γκορτσίλας για να εξιλεωθεί έδωσε στο 63’ πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Λεό που ήταν αυστηρό έως ανύπαρκτο! Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κόντε μειώνοντας το σκορ σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ δημιούργησε φάσεις και θα μπορούσε να είχε ακόμα ένα γκολ, όπως δύο καλές ευκαιρίες είχε και ο Πανσερραϊκός στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Νίκζα (Λάρισας), Τοροσιάδη (Μακεδονίας). Στο VAR θα είναι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με  AVAR τον Πάτρα (Μακεδονίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77’ Στάικος), Τομάς (88’ Ντανκερλούι), Ουάρντα, Άλεξιτς (77’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (65’ Γουλέρι).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49’ Μπακαδήμας), Εραμουσπε, Κιάκος (46’ Πανάγου), Τζίνο (59’ Μπεγκάλα), Ριένστρα (46’ Κύρκος), Καραχάλιος, Λεό, Ροσέρο, Κόντε.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18.30 ΟΦΗ – Βόλος 2-1
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2
19.30 Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
15.00 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+5 αγώνες)

Πανσερραϊκός 35
Αστέρας Τρίπολης 34
Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 34
Παναιτωλικός 30
Βόλος 29
—————————————————————–
Κηφισιά 28
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
20.00 Βόλος – Πανσερραϊκός
20.00 Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα
20.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ