Στιγμιότυπο από το παιχνίδι πρωταθλήματος στο γήπεδο Σερρών
Αθλητικά

Η αποστολή του ΠΑΣ και ο αυριανός αγώνες στις Σέρρες

Με προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Η αναμέτρηση στο δημοτικό στάδιο Σερρών θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και είναι η μοναδική που γίνεται Κυριακή (αύριο), ενώ όλες οι υπόλοιπες γίνονται σήμερα Σάββατο. Μετά τη σημερινή προπόνηση η αποστολή αναχώρησε για τις Σέρρες. Είναι παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού ο μεν Πανσερραϊκός εξασφάλισε την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, ο δε ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Συνεπώς θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, με τον Πανσερραϊκό να είναι φαβορί για τη νίκη καθώς είχε καλύτερη αγωνιστική παρουσία, κάτι που δείχνει και η βαθμολογική θέση του.
Στους αγώνες πρωταθλήματος, ο Πανσερραϊκός κέρδισε στις Σέρρες με 3-2, όπως και στα Γιάννινα με σκορ 2-0. Καίτοι επέστρεψε μετά από χρόνια στην κατηγορία αναδείχθηκε νικητής και στα δύο παιχνίδια βρίσκοντας έναν ΠΑΣ στα κάτω του που δεν είχε ψυχή και δυνάμεις να αντιδράσει. Συνεπώς και στο αυριανό παιχνίδι, που κυριαρχούν περισσότερο οι λόγοι γοήτρου, οι γηπεδούχοι θεωρούνται φαβορί για τη νίκη. Άλλωστε θα έχουν να λένε οι Σερραίοι στα μετέπειτα χρόνια, ότι μια χρονιά (τη φετινή) κέρδισαν τον άλλοτε δυνατό ΠΑΣ Γιάννινα τρεις φορές στην ίδια αγωνιστική σεζόν, κάτι που δεν είχε επαναληφθεί άλλη φορά στο παρελθόν. Δυστυχώς η τοπική ομάδα αφέθηκε στην κακή της μοίρα τα τελευταία χρόνια και έγινε…πελάτης της κάθε άλλης μικρομεσαίας ομάδας. Ίσως αύριο να προσπαθήσει να αντιδράσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι για την τιμή των όπλων.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τούτου που είναι τραυματίας. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ροζάλες, Τσαούσης, για λόγους τακτικής οι Γκάρο, Σούλης, Μπάλαν, Ντεμίρ και οι νεαροί Βρακάς, Ναούμης, Μίνα που είναι με την ομάδα Κ19.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου πήρε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Αθανασίου, Μπακαδήμα, Κόντε, Μπεγκάλα, Εραμούσπε, Τζίνο, Καραχάλιο, Κιάκο, Κύρκο, Λεό, Λιάσο, Νάγκι, Παμλίδη, Πανάγου, Παντελάκη, Ριένστρα, Ροσέρο, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Τζίμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ

Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας θα διευθύνει τον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΣ στις Σέρρες. Βοηθοί του θα είναι οι Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας), Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας). Στο VAR ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), βοηθός AVAR ο Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).
Στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: ΟΦΗ – Βόλος Ανδριανός (Αχαΐας), Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός Τσιάρας (Καβάλας), Ατρόμητος – Κηφισιά Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΗ

H Super League, διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, από κοινού με τη Stoiximan, Μεγάλο Χορηγό του Πρωταθλήματος της Super League και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου), αφιερώνει την 6η Αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs και 5η των Playouts του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, στην ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού για την σημασία της προστασίας της Γης. Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, όλοι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα φορούν μπλουζάκια με κεντρικό μήνυμα «Earth Day 2024. It’s not a Day, it’s a Movement» (Ημέρα της Γης 2024. Δεν είναι μια μέρα, είναι ένα κίνημα), στηρίζοντας έμπρακτα τη διεθνή πρωτοβουλία που αναπτύσσεται με αφορμή την ημέρα, αλλά και υπενθυμίζοντας την σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης όλων μας για τη προστασία του πλανήτη. Την ώρα που οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν κάθε γωνιά του πλανήτη, γίνονται περισσότερο καταστροφικές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε, ή ακόμα περισσότερο, να μην κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να προστατέψει το σπίτι όλων μας, τη Γη.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα είναι σήμερα στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό σε εξ αναβολής αγώνα της 16ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 14.30 στο αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού “Γιώργος Καλαφάτης” με διαιτητή τον Εμμανουήλ Νικολαίδη (Ανατολικής Αττικής).
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο EMILEON με διαιτητή τον Δημήτριο Γκιάφη του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.
-Για το πρωτάθλημα Κ15 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα και ώρα 14.00 τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο “Στάθης Τσανακτσης” της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Χαράλαμπο Γεωργίου του συνδέσμου Ηπείρου.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18.30 ΟΦΗ – Βόλος (COSMOTEsport 1)
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
19.30 Ατρόμητος – Κηφισιά (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
15.00 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+4 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 34
Ατρόμητος 34
Πανσερραϊκός 32
ΟΦΗ 31
Βόλος 29
Παναιτωλικός 27
—————————————————————–
Κηφισιά 25
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

………………………..

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17.00 Λαμία – Παναθηναϊκός
19.30 Άρης – ΑΕΚ
20.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+5 αγώνες)

ΑΕΚ 69
————————————————-
ΠΑΟΚ 67
Παναθηναϊκός 68
————————————————-
Ολυμπιακός 63
Άρης 48
Λαμία 34
ΣΗΜ: Η 1η ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ
-Η 2η και 3η ομάδα θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ