Αθλητικά

Δύο επιλογές έχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ

Κανονικά τέθηκε από χθες σε ισχύ το μέτρο της ψηφιακής διαδικασίας εισόδου στα γήπεδα, όπως είχε αρχικά προαναγγείλει πως θα συμβεί τη μέρα αυτή (9 Απριλίου 2024) η κυβέρνηση.

Με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έκαναν γνωστό το γεγονός αυτό δίνοντας στη συνέχεια και περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία που θα ακολουθείται. Οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να ταυτοποιούν το εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet έχουν από σήμερα, 9 Απριλίου, οι φίλαθλοι, ώστε να εισέρχονται ψηφιακά στο γήπεδο στους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store.
Όμως μέχρι τέλος αυτής της σεζόν δόθηκε μια μικρή παράταση, όπου θα ισχύσει και το παλιό σύστημα εισόδου, μέχρι να εξοικειωθούν οι φίλαθλοι με τη νέα τεχνολογία. Έτσι στη χθεσινή ανακοίνωση γίνεται η διευκρίνηση «ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή στις 12 Μαΐου 2024, θα ισχύει υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, τόσο με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, όσο και με το συμβατικό εισιτήριο, ώστε οι φίλαθλοι και οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στη νέα διαδικασία και να προετοιμαστούν καταλλήλως».
Έτσι οι φίλαθλοι του ΠΑΣ για τα δύο τελευταία παιχνίδια της φετινής σεζόν, το Σάββατο με τον Αστέρα Τρίπολης και την τελευταία αγωνιστική με τον Βόλο, έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τις ψηφιακές εφαρμογές ή να μπουν στο γήπεδο με τον παραδοσιακό τρόπο. Για τη νέα σεζόν 2024-25, αν ο ΠΑΣ θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, όπως είναι το πιθανότερο, η είσοδος στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει υποχρεωτικά με ψηφιακή ταυτοποίηση, δηλαδή με τη νέα μέθοδο και τεχνολογία και μόνο στα παιχνίδια πρωταθλήματος θα γίνεται η ταυτοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Γρηγορίου και των συνεργατών του, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βέβαια το κλίμα είναι βαρύ, λόγω του φάσματος του υποβιβασμού που διαγράφεται, αλλά από τη στιγμή που μαθηματικά δεν εξέπνευσαν ακόμα και οι τελευταίες ελπίδες, ο ΠΑΣ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πέρα απ’ αυτό οι κυανόλευκοι για το πρεστίζ της ομάδας θέλουν να τελειώσουν με αξιοπρέπεια τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετά θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις. Σε περίπτωση υποβιβασμού θα αποχωρήσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές, η συμφωνία με τον Γρηγορίου και τους συνεργάτες του είναι για τη φετινή σεζόν, ενώ ακόμα κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει στην ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων, αφού είναι και σε αναζήτηση νέου επενδυτή, μετά την απόφαση των αδελφών Χριστοβασίλη για να αποχωρήσουν. Εκεί πλέον έχει στραφεί και το ενδιαφέρον του κόσμου, βλέποντας ότι αγωνιστικά η ομάδα δεν μπορεί να ανακάμψει και επί της ουσίας οι τελευταίες ελπίδες εξανεμίστηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ακούγονται υπό μορφή φημών διάφορα ονόματα υποψήφιων επενδυτών, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο ούτε υπήρξε από τους υποτιθέμενους ενδιαφερόμενους κάποια δημόσια τοποθέτηση. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε πλέον σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, βαριά λαβωμένος αγωνιστικά και με πολλές πληγές από τον πιθανολογούμενο υποβιβασμό και παράλληλα με απρόβλεπτο μέλλον, καθώς αν δεν βρει ισχυρό οικονομικό παράγοντα να αναλάβει την ΠΑΕ, θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Φημολογούνται κάποια ονόματα, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και για κάποιους τοπικούς επιχειρηματίες δεν ισχύουν οι φήμες. Όσον αφορά και πάλι τη χθεσινή προπόνηση, απουσίασαν οι τραυματίες Τούτου και Μπάλαν που θα απουσιάσουν από τον αγώνα του Σαββάτου, όπως και ο τιμωρημένος Εραμούσπε. Όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Σαν να μη έφτανε η “σφαγή” του ΠΑΣ στο Ηράκλειο από τους Πουλικίδη, Τζήλο, με την προκλητική αποβολή του Εραμούσπε, κλήθηκε σε απολογία και ο βοηθός προπονητή Γιώργος Γεωργουλόπουλος που διαμαρτυρήθηκε για τις άδικες αποφάσεις.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (10/4/2024)

Σχετικά άρθρα

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος