Με έναν σωστό επενδυτή θα έρθουν και πάλι οι καλές μέρες στον ΠΑΣ, όπως στη φωτογραφία που οι φίλαθλοι πανηγυρίζουν την άνοδο στην Α' Εθνική, καλοκαίρι του 2000
Αθλητικά

Το μεγάλο στοίχημα για ΠΑΣ είναι να βρει δυνατόν επενδυτή

Μετά την ήττα με 4-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα, είναι πολύ δύσκολο για να αποφύγει ο ΠΑΣ τον υποβιβασμό.

Μακάρι να διαψευστούμε στη συνέχεια, αλλά δεν υπάρχει κάτι να πιαστούμε και να αντλήσουμε ελπίδες και αισιοδοξία. Όταν σε 29 παιχνίδια κάνει 3 νίκες, τι μπορούμε να περιμένουμε στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια; Και ειδικά σε αυτό το αρρωστημένο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα τόσα περίεργα που συμβαίνουν. Αλλά και ο υποβιβασμός αν επέλθει, ο ΠΑΣ δεν θα χαθεί, για τους πασιφανείς λόγους, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μέγεθος, με τεράστιο εκτόπισμα, πολύ κόσμο, βαριά φανέλα, μεγάλη ιστορία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να βρει έναν σωστό επιχειρηματία που να έχει τη διάθεση και την ανάλογη οικονομική επιφάνεια για να βάλει το καύσιμο ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή και να πετάξει ψηλά η ιστορική και θρυλική ομάδα της πόλης μας. Αν ο ΠΑΣ σταθεί τυχερός και βρει τον ιδανικό επενδυτή (πραγματικόν επενδυτή και όχι κανέναν νταραβεριτζή), είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνει ο μεγάλος ΠΑΣ Γιάννινα όπως τον θέλουν οι χιλιάδες φίλοι και οπαδοί του. Αν δεν βρει επενδυτή, σίγουρα θα μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες, θα βιώσει τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια, όπως σε ένα μεγάλο διάστημα του παρελθόντος. Χωρίς ισχυρό οικονομικά ιδιοκτήτη, θα έρθουν οι μαύρες μέρες παλιότερων εποχών.
Ήταν επόμενο, μετά την ανακοίνωση των αδελφών Χριστοβασίλη ότι παραχωρούν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και να αποχωρήσουν, να αναπτυχθεί και έντονη φημολογία για το ποιος θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της τοπικής ομάδας. Ακούγονται σε ποδοσφαιρικά στέκια διάφορα ονόματα, όπως γίνεται με τη μεταγραφολογία των ποδοσφαιριστών.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από καλές πηγές, ορισμένοι επιχειρηματίες, που τους αρέσει να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, παρακολουθούν με διακριτικότητα τα τεκταινόμενα στον ΠΑΣ, δεν τους αφήνει αδιάφορους ούτε η δυναμική που έχει αυτή η ομάδα, ούτε η περιοχή που εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά, δηλαδή η Ήπειρος και η βορειοδυτική Ελλάδα. Όμως μέχρι τώρα δεν φάνηκε κάτι συγκεκριμένο στους ορίζοντες. Και αυτό είναι λογικό, καθώς κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα πάει να αγοράσει μια ΠΑΕ χωρίς να ξέρει σε ποια κατηγορία θα είναι τη νέα σεζόν καν αν δεν ερευνήσει την οικονομική κατάστασή της αλλά κυρίως τα χρέη που έχει. Οπότε χρειάζεται χρόνος και υπομονή.
Όπως τονίσαμε και στο φύλλο του «ΗΑ» της περασμένης Τετάρτης, ο δρόμος για τη νέα εποχή στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ακόμα μακρύς και ότι είναι να γίνει, θα γίνει αφού κριθεί και μαθηματικά η πορεία του ΠΑΣ. Συνεπώς άμεσες εξελίξεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Μεταγενέστερα θα δούμε αν όλοι όσοι γλυκοκοιτάζουν την περίπτωση του ΠΑΣ κινηθούν για την απόκτηση των μετοχών.
Είχαμε σημειώσει επίσης, ότι γενικά οι σωστοί επιχειρηματίες δεν είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν μόνο με το ποδόσφαιρο αν δεν έχουν και άλλες επιχειρηματικές βλέψεις που θα μπορούν να στηρίξουν μέσω του ποδοσφαίρου. Για τη δική μας περίπτωση, βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι λόγω της δυναμικής που έχει ως ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα, της στρατηγικής θέσης που έχουν τα Γιάννινα και η Ήπειρος με τους οδικούς άξονες, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το αεροδρόμιο, το πανεπιστήμιο, τον τουρισμό και τη διείσδυση στην κεντρική Ευρώπη με την κατασκευή του οδικού άξονα για Αλβανία και Δυρράχιο. Ο συνδυασμός αυτών μπορεί να βγάλει κάτι καλό και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και επίσης θα πρέπει να πούμε ότι τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο ο Δήμαρχος και άλλοι φορείς είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την ομάδα προς την κατεύθυνση αυτή.
Επί του παρόντος κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί η επόμενη ημέρα είναι πολύ δύσκολη και αναμένουμε τις εξελίξεις με την ελπίδα να ανεβεί και πάλι ψηλά η σημαία του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Σχετικά άρθρα

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος