Αθλητικά

Κατάθεση ψυχής σήμερα στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ

Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 20.00 στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η τοπική ομάδα, τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα δώσει όλα για όλα με στόχο τη νίκη που θα της δώσει περισσότερες ελπίδες για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Το εγχείρημα ασφαλώς είναι δύσκολο αλλά οι Γιαννιώτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν κατάθεση ψυχής για ό,τι καλύτερο μπορούν να πετύχουν. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε τις τελευταίες οδηγίες για τον τρόπο που θα προσεγγίσουν το σημερινό παιχνίδι. Ο Ρουμάνος επιθετικός Κλαούντιο Μπάλαν δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό που ένιωσε στην προπόνηση της Πέμπτης και έμεινε για θεραπεία στα Γιάννινα. Εκτός είναι και ο επίσης τραυματίας Τούτου. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης για λόγους τακτικής οι Μπεγκάλα, Γκάρο και οι νεαροί Βρακάς, Ναούμης, Κύρκος, Μίνα που θα αγωνιστούν με την ομάδα Νέων Κ19 στον εκτός έδρας αγώνα με την Κηφισιά. Για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Αθανασίου, Μπακαδήμας, Κόντε, Εραμούσπε, Ντεμίρ, Τζίνο, Καραχάλιος, Κιάκος, Λεό, Λιάσος, Νάγκι, Παμλίδης, Πανάγου, Παντελάκης, Ριένστρα, Ροσάλες, Ροσέρο, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Σούλης, Τσαούσης, Τζίμας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΟΥΛΙΚΙΔΗΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης του συνδέσμου Δράμας. Βοηθοί του θα είναι οι Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας) και τέταρτος ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) με AVAR τον Δημήτριο Σαμοΐλη (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΦΗ

Στη διάθεση του Τραϊνού Δέλλα για το σημερινό ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεντί Κουλέ» τέθηκε ο Μοσκέρα, καθώς ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Εκτός παραμένουν οι Μπρεσάν, Χιμένεθ, Νέιρα. Η αποστολή των Κρητικών έχει ως εξής: Μπάουμαν, Χριστογεώργος, Λουκάο, Μαρινάκης, Βούρος, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Γκαγιέγος, Τοράλ, Ριέρα, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Μπάκιτς, Μπακού, Αποστολάκης,Ισέκα, Φελίπε, Μοσκέρα και Θεοδοσουλάκης.

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Και στα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, 1-1 στο Ηράκλειο και 2-2 στα Γιάννινα. Στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής στο «Γεντί Κουλέ», προηγήθηκε ο ΟΦΗ 1-0 στο 1ο λεπτό με τον Μαρινάκη και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ στο 89’ με τον Εραμούσπε. Ο ΠΑΣ έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, ήταν καλύτερος και έπρεπε να κερδίσει. Στο παιχνίδι του β’ γύρου που έγινε στα Γιάννινα για την 24η αγωνιστική, ο ΠΑΣ είχε προβάδισμα 2-0 στο σκορ με γκολ που σημείωσαν στο 9’ ο Ροσέρο και στο 20’ ο Κόντε, αλλά στο β’ ημίχρονο ισοφάρισε σε 2-2 ο ΟΦΗ με γκολ στο 68’ και 83’ του Μπάκιτς.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Το σημερινό παιχνίδι με γηπεδούχο τον ΟΦΗ θα είναι το 29ο για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής. Στις αναμετρήσεις αυτές καταγράφονται 17 νίκες του ΟΦΗ, 7 ισοπαλίες και 4 νίκες του ΠΑΣ. Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ μέσα στο Ηράκλειο, σημειώθηκε στις 15-4-1973 (σαιζόν 1972-73) με σκορ 1-0 και με γκολ που σημείωσε ο Όσκαρ Αλβαρέζ με ένα καταπληκτικό σουτ στο 60ο λεπτό. Προπονητής στον ΠΑΣ ήταν ο Γκομέζ Ντε Φαρία. «Υπέταξε τον κακό του δαίμονα» έγραφε ο «Ηπειρωτικός Αγών».

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Σε εξ αναβολής αγώνες της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων Κ19, ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα και ώρα 11.30 με την Κηφισιά στο δημοτικό γήπεδο Καματερού Αττικής. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Δημήτριος Τζανόγλους του συνδέσμου Αθηνών.
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Το παιχνίδι θα γίνει στις 14.00 στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ στα Δένδρα Τυρνάβου με διαιτητή τον Θεόδωρο Κοντογιώργο του συνδέσμου Λάρισας.
-Για το πρωτάθλημα Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Το παιχνίδι θα γίνει στις 13.00 στο γήπεδο Φιλύρου Θεσσαλονίκης με διαιτητή τον Βασίλειο Σεσέντο του συνδέσμου Πιερίας.

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17.00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός (NOVAsports 2)
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά (NOVAsports prime)
19.30 Παναιτωλικός – Βόλος (COSMOTEsport 2)
20.00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+2 αγώνες)

Ατρόμητος 32
Αστέρας Τρίπολης 31
Πανσερραϊκός 30
ΟΦΗ 27
Βόλος 25
Παναιτωλικός 24
—————————————————————–
Κηφισιά 22
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

………………………

ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Στη Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ με ΠΑΟΚ

Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ συνεχίζεται η μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ. Ξεχωρίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, καθώς είναι οι ομάδες που μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις. Δύσκολη αποστολή έχει και ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Χαριλάου τον Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λαμία και είναι το φαβορί για τη νίκη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
4η
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17.00 Λαμία – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
19.30 Άρης – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
21.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+3 αγώνες)

ΠΑΟΚ 66
————————————————-
ΑΕΚ 65
Παναθηναϊκός 62
————————————————-
Ολυμπιακός 60
Άρης 48
Λαμία 34
ΣΗΜ: Η 1η ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ
-Η 2η και 3η ομάδα θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (6/4/2024)

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ