Αθλητικά

Σε πολύ δύσκολη θέση ο ΠΑΣ μετά την ισοπαλία (1-1) με Παναιτωλικό

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Προηγήθηκε 1-0 ο ΠΑΣ στο 25’ με τον Κόντε και ισοφάρισε 1-1 ο Παναιτωλικός στο 70’ με κεφαλιά του Σέρχιο Ντίας. Με το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων, ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι πλέον ορατός και η τοπική ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αν μέχρι πρότινος μιλούσαμε για ανατροπή μιας κατάστασης, τώρα θα πρέπει να μιλάμε ότι πρέπει να γίνουν πράγματα που να αγγίζουν τα όρια του θαύματος, τα οποία γίνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι συχνά. Όμως, επειδή μαθηματικά δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα, βάσει των νόμων και της λογικής του ποδοσφαίρου θα πρέπει να πούμε ότι επί του παρόντος δεν σώθηκε καμία ομάδα, ούτε και καμία υποβιβάστηκε. Απλώς ο βαθμολογικός πίνακας απεικονίζει μια σκληρή πραγματικότητα που σε όσους αγαπούν πραγματικά την ομάδα προκαλεί ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ωστόσο η ομάδα θα πρέπει να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή. Η εμπειρία στο ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει ότι κανένας δεν κερδίζει και ούτε χάνει αν ο διαιτητής δεν σφυρίξει τη λήξη του αγώνα και κανένας στόχος δεν επιτυγχάνεται αν δεν κλειδώσει και μαθηματικά. Ναι μεν η πραγματικότητα είναι σκληρή, τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», αλλά είναι υποχρεωμένος να παλέψει μέχρι το τέλος, έστω με αυτές τις δυνάμεις που διαθέτει. Σε μια πολύ δύσκολη βραδιά για την τοπική ομάδα δεν θέλουμε να πούμε κάτι περισσότερο και ούτε θα ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο του αναθεματισμού και της καταδίκης.
Σε ένα ακόμα παιχνίδι η τοπική ομάδα προσπάθησε, πάλεψε, προηγήθηκε, έχασε ευκαιρίες, στάθηκε άτυχη αλλά δεν πήρε το ανάλογο αποτέλεσμα. Υπήρχε και μεγάλο άγχος, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι, όπου η μπάλα δεν έκαιγε, αλλά ζεματούσε. Και όταν είσαι τελευταίος στη βαθμολογία και δίνεις ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, το άγχος πάντα υπάρχει και βαρύνει τα πόδια. Αυτό φάνηκε στους παίκτες του ΠΑΣ στο πρώτο 20λεπτο, προσπαθώντας να μην κάνουν το λάθος και να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο άνετος, γιατί ήταν +5 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΣ και πήγαινε για δύο αποτελέσματα, αφού όπως είπε και ο Πετράκης, η ισοπαλία ήταν σαν νίκη. Παρόλα αυτά, δεν έγιναν αρχικά οι μεγάλες φάσεις. Στο 5’ ο Παναιτωλικός σημείωσε γκολ με τον Καρέλη που σωστά ακυρώθηκε γιατί όταν δέχθηκε τη μπάλα από τον Μαυρία ήταν σε θέση οφσάιντ και πιο μπροστά από τον Σόρια. Ανταπέδωσε ο ΠΑΣ στο 13’ όταν ο Κόντε πήγε να κεραυνοβολήσει από καλή θέση, αλλά τον έκοψε με τάκλιν ο Οικονόμου.
Ο ΠΑΣ σταδιακά άρχισε να ανακτά χώρο στο γήπεδο, να γίνεται καλύτερος και πιο απειλητικός μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 25’ πήρε το γήπεδο φωτιά όταν άνοιξε το σκορ και έγινε το 1-0 με τον Πέδρο Κόντε. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο της μπάλας που έκανε στο κέντρο ο Τζίνο, την έδωσε αμέσως στον Ροσέρο που την έστρωσε στον Σόρια που βγήκε ως χαφ από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Κόντε με καλό σουτ στο μικρό παραθυράκι ξετίναξε τα δίχτυα του Παναιτωλικού.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο, ο Παναιτωλικός με τις αλλαγές προσώπων και σχηματισμών προσπάθησε για να ισοφαρίσει και ο ΠΑΣ αφενός μεν να κρατήσει το 1-0 και αφετέρου σε κάποια φάση να ψάξει για το δεύτερο γκολ. Κάποια στιγμή το ματς έγινε ρουλέτα, όπου θα μπορούσαν να βάλουν γκολ και οι δύο ομάδες. Στο 64’ ο Ροσέρο βρέθηκε σε καλή θέση από δεξιά στα καρέ της αντίπαλης ομάδας αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φάση, για να βγει αμέσως με υπεραριθμία παικτών στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός, αλλά το σουτ του Μαυρία μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 69’ ο Τζίνο σούταρε από πλάγια δεξιά θέση και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Στο 70’ πάγωσε το γήπεδο όταν ισοφάρισε 1-1 ο Παναιτωλικός με κεφαλιά του Σέρχιο Ντίας σε σέντρα από δεξιά του Μαυρία. Στο 81’ ο ΠΑΣ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Κόντε, καθώς σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε πόδι αμυντικού και δεν πήγε στα δίχτυα. Στο 88’ ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Τζίμα αλλά ο ρέφερι Κουμπαράκης και από το VAR έκριναν ότι δεν έγινε τίποτα και μάλλον είχαν δίκαιο. Στο 94’ φάνηκε πάλι αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό ότι και η τύχη εγκατέλειψε τον ΠΑΣ, καθώς σε πλασέ του Τζίμα απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Λιάβας. Στην αντεπίθεση στο αμέσως επόμενο λεπτό (95’) ο Παναιτωλικός σημείωσε γκολ με τον Μπακάκη που σωστά ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάιντ.
Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Παναιτωλικού να αποχωρούν ικανοποιημένοι από το γήπεδο και τους παίκτες του ΠΑΣ να αποχωρούν με κατεβασμένα κεφάλια. Υπήρχε ένα πανό που ζητούσε από τους παίκτες να σώσουν την κατηγορία και από τον ιδιοκτήτη να αποχωρήσει και στο τέλος του αγώνα ακούστηκαν αποδοκιμασίες κατά του Χριστοβασίλη από ομάδα φιλάθλων που είχε πλησιάσει στον χώρο των αποδυτηρίων, χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση.
Ο διαιτητής Κουμπαράκης είχε αρκετές φάσεις να ελέγξει αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Βοηθοί ήταν οι Ιορδάνης Απτόσογλου της ΕΠΣ Αθηνών και Πέτρος Πάτρας της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Στο VAR ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και AVAR ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος της ΕΠΣ Ημαθίας.

ΠΑΣ ΓIANNINA (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (86′ Ροσάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71′ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71′ Μπατίστ), Κόντε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (56′ Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66′ Φρ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (66′ Λομόνακο), Χουάνπι (86′ Λιάβας), Καρέλης, Ντίας (86′ Μπακάκης).

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0
Βόλος – Κηφισιά 4-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1
ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+2 αγώνες)

Ατρόμητος 32
Αστέρας Τρίπολης 31
Πανσερραϊκός 30
ΟΦΗ 27
Βόλος 25
Παναιτωλικός 24
—————————————————————–
Κηφισιά 22
ΠΑΣ Γιάννινα 19
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17.00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά
19.30 Παναιτωλικός – Βόλος
20.00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ