Μονομαχία Καραχάλιου Μλάντεν στο φιλικό του καλοκαιριού
Αθλητικά

Νίκη τώρα με Παναιτωλικό και για μετά…έχει ο Θεός!

Ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της φετινής σεζόν δίνει σήμερα ο ΠΑΣ, καθώς για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ θα υποδεχθεί στις 19.30 στο στάδιο “Ζωσιμάδες” τον Παναιτωλικό.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” θέλει μόνο τη νίκη για να μην χάσει την επαφή με τις άλλες ομάδες, καθώς βρίσκεται τελευταίος με απόσταση 4 βαθμών από Βόλο, Κηφισιά και 5 βαθμών από Παναιτωλικό. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον οδηγήσει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Έτσι οι κυανόλευκοι καλούνται σήμερα να υπερβάλουν εαυτούς, να δείξουν πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έδειξαν στο πρωτάθλημα και περισσότερο να διορθώσουν κάποια πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι, να μην δεχτούν εύκολα γκολ, να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη που τους στοίχησαν ακριβά σε άλλα παιχνίδια. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαν επικεντρωθεί οι προπονήσεις του τελευταίου καιρού, προκειμένου να καλυφθούν τα αδύναμα σημεία. Πάντως τις τελευταίες ημέρες δείχνει να…γυαλίζει το μάτι των παικτών, θέλοντας να βγάλουν στο γήπεδο δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα που θα τους οδηγήσει σε ένα πολύτιμο τρίποντο. Έχουν εισπράξει τα μηνύματα από φιλάθλους και τοπικές αρχές, ότι όλη η πόλη είναι στο πλευρό τους και από το σημερινό παιχνίδι ξεκινά πανγιαννιώτικος αγώνας για την παραμονή της τοπικής ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Προχθές στο δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα ο πρόεδρος Παναγιώτης Χριστποβασίλης, ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, οι οποίοι σε σύντομο χαιρετισμό διαβεβαίωσαν τους παίκτες ότι τους στηρίζουν και είναι δίπλα τους. “Παίξτε σωστά όπως παίζετε αυτή την στιγμή χωρίς άγχος. Να ξέρετε είμαστε όλοι μαζί σας. Η περιοχή μας, από το 1974, χρονιά που ανέβηκε ο ΠΑΣ στην Α Εθνική, τιμά όσους πέρασαν ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΣ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ζήτησε ένα δώρο από τους παίκτες στη μνήμη του πατέρα του Κώστα Μπέγκα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη άνοδο στην Α΄ Εθνική, χρονιά που ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του ΠΑΣ. Παράλληλα με χθεσινή γραπτή δήλωση έκανε έκκληση στον κόσμο των Ιωαννίνων να στηρίξει την ομάδα. Ολόκληρη η δήλωση δημοσιεύεται σε άλλη στήλη.
Η σημερινή αναμέτρηση θέλει οπωσδήποτε πολύ προσοχή, καθώς και ο Παναιτωλικός καίγεται για βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει και αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Πετράκης συμμάζεψε πολύ τα “καναρίνια”, που βάσει της αγωνιστικής εικόνας του τελευταίου καιρού, θα μπορούσαν να είναι σε υψηλότερη βαθμολογική θέση. Από τη σημερινή αναμέτρηση θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σεγκέλια, Ζοάο Πέδρο και Στεργιάκης. Είναι παιχνίδι με τεράστια βαθμολογική σημασία, ειδικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι δρόμος χωρίς γυρισμό. Η τοπική ΠΑΕ έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με ήττα τα πλέι άουτ, καθώς έχασε 3-2 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ενώ ο Παναιτωλικός κέρδισε εύκολα με σκορ 3-0 τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο. Τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος των σημερινών μονομάχων σφραγίστηκαν με λευκή ισοπαλία 0-0.
Με προπόνηση που έγινε χθες στο ΠΕΑΚΙ με την παρουσία και του προέδρου Παναγιώτη Χριστοβασίλη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι επιστρέφουν οι Νάγκι, Σόρια, Κόντε και θα απουσιάσει ο τραυματίας Τούτου. Στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Νάγκι, Αθανασίου, Σούλης, Σόρια, Πανάγου, Κιάκος, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τζίμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Ροζάλες, Ντεμίρ, Παμλίδης, Κόντε, Μπάλαν, Ροσέρο, Λεό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ

Το σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Στέφανος Κουμπαράκης του συνδέσμου Κυκλάδων. Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Απτόσογλου της ΕΠΣ Αθηνών και Πέτρος Πάτρας της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Στο VAR θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και AVAR ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος της ΕΠΣ Ημαθίας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης). Τελευταία φορά που είχε διευθύνει παιχνίδι του ΠΑΣ ο Κουμπαράκης, ήταν με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα τη σεζόν 2020-21. Στο παιχνίδι αυτό κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 1-0.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί στις 15.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον ουραγό Πανσερραϊκό με στόχο τη νίκη. Διαιτητής ο Χαράλαμπος Γεωργίου του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής παιχνίδι.

…………………

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2
η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

15.00 Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports 2)
17.30 Βόλος – Κηφισιά (COSMOTEsport 2)
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)
20.00 ΟΦΗ – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+1 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 31
Ατρόμητος 31
Πανσερραϊκός 27
ΟΦΗ 26
Παναιτωλικός 23
Κηφισιά 22
—————————————————————–
Βόλος 22
ΠΑΣ Γιάννινα 18
ΣΗΜ: Οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Βόλος έχει έναν μηδενισμό στον αγώνα με την Κηφισιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
2
η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
18.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 2)
20.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 2)
20.30 Άρης – Λαμία (NOVAsports prime)

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+1 αγώνες)

ΑΕΚ 62
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 59
Ολυμπιακός 57
Άρης 45
Λαμία 34
ΣΗΜ: Η 1η ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ
-Η 2
η και 3η ομάδα θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ