Η Έλενα Παπασταματοπούλου με τον προπονήτρια Κυριακή Χατζογιαννάκη και τον συνοδό της αποστολής Βασίλη Ζήκο
Αθλητικά

Η Παπασταματοπούλου προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Την πρόκρισή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι, εξασφάλισε η αθλήτρια του ΑΣ Ταεκβοντό Ιωαννίνων Έλενα Παπασταματοπούλου, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας που έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό θα είναι η Παπασταματοπούλου θα είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του parataekwondo, που θα λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό: «Η Ελένη Παπασταματοπούλου, με τη νίκη 35-1 επί της BAN Diana noemi (HUN), κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία +65kg Κ44 στο προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας και εξασφάλισε την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής του parataekwondo προκρίθηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Υπεύθυνη προπονήτρια της Παπασταματοπούλου στο τουρνουά της Σόφιας ήταν η Κυριακή Χατζογιαννάκη, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο Βασίλης Ζήκος».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας σε ανάρτησή του τονίζει για τη μεγάλη επιτυχία της Έλενας Παπασταματοπούλου: «Συναντηθήκαμε με την @elena_papastamatopoulou πριν μερικές ημέρες στα Ιωάννινα, στο αθλητικό σωματείο Zikos Taekwondo. Από την αρχή διαπίστωσα την αγάπη και την αφοσίωσή της. Σήμερα, η πρωταθλήτριά μας πήρε το χρυσό μετάλλιο στο European Qualification Tournament, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ανήμερα της ημέρας της γυναίκας, η Έλενα αποτελεί πηγή έμπνευσης, δύναμης και αφοσίωσης για όλες τις γυναίκες. Καλή επιτυχία Έλενα, είμαστε μαζί σου».

Σχετικά άρθρα

Η λίστα και τα ποσά επιχορήγησης των 126 σωματείων από τα Γιάννινα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η ίδρυση του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ)

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι άνθρωποι “κλειδιά” στα πρώτα βήματα του Μίλτου Τεντόγλου

Βαγγέλης Γυφτόπουλος