Αθλητικά

Δύσκολα να προλάβει ο Λάσα Σεργκελασβίλι

Με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, έφτασε προς το τέλος της η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια ο Πετράκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών, που θα είναι στην αποστολή. Πλην των γνωστών τραυματιών Παμλίδη, Ξύδα και Σιόντη, καθώς και των τιμωρημένων Σκόνδρα και Κριζμάν, στη λίστα των απόντων προστίθεται κατά πάσα πιθανότητα και ο Σεργκελασβίλι, που ούτε χθες δεν μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και έκανε ατομική προπόνηση. Κανονικά προπονήθηκαν οι Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι που τις προηγούμενες ημέρες η ΠΑΕ τους παρουσίαζε ως τραυματίες.

Ο Γιάννης Πετράκης στο χτεσινό δίτερμα κράτησε και πάλι κλειστά τα χαρτιά, καθώς απέφυγε να χωρίσει τους παίκτες σε βασικούς και αναπληρωματικούς, για τους δικούς του λόγους. Ως προς τη διάταξη, χρησιμοποίησε το 3-5-2, με παραλλαγές 3-4-3 και 4-4-2, όπως έγινε ακριβώς και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα και πως θα παραταχτεί ο Ατρόμητος, θα προσαρμοστεί και η τακτική της τοπικής ομάδας. Κάτω από τα δοκάρια είναι σίγουρος ο Βελλίδης. Για τις τρεις θέσεις της άμυνας, υποψήφιοι για να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα είναι οι Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Ευαγγέλου. Οι πέντε παίκτες της μεσαίας γραμμής θα επιλεγούν από τους Λίλα, Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιά, Μπουκουβάλα, Τσικάρσκι, Γιάκο και οι δύο της επίθεσης θα είναι οι Μάνος, Αθανασιάδης. Αν παίξει με τρεις επιθετικούς, θα προστεθεί και ο Λεό, αν είναι σε θέση ακόμη να βγάλει το παιχνίδι, λόγω της μακράς απουσίας του (τραυματισμός). Στο κυανόλευκο στρατόπεδο ετοιμάζονται με σφιγμένες γροθιές, με σκοπό να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους δώσει μεγάλη ώθηση στη μάχη της παραμονής.

Τέλος οι μεταγραφές

Χθες ολοκληρώθηκαν και οι μεταγραφές των ελεύθερων παικτών, χωρίς να υπάρξει καμία κίνηση από πλευράς ΠΑΣ. Η αυλαία των μεταγραφών του χειμώνα έπεσε οριστικά. Ο ΠΑΣ απέκτησε τους Κάργα (Δυναμό Μπρεστ Λευκορωσίας), Πάντελιτς (Ράντνικ Σουρντούλιτσα Σερβίας), Σεργκελασβίλι (Ρίγα Λετονίας), Μάνο (δανεικός από Ολυμπιακό). Αποχώρησαν οι Κακούμπα, Μυστακίδης, Κούζικ, Λουκίνας.

Η προετοιμασία του Ατρόμητου

Την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα συνέχισαν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου. Κανονικά μέρος σε όλο το πρόγραμμα έλαβε ο Βασιλακάκης, ενώ ο Ουγκράι ανέβασε ρυθμό στο ατομικό του πρόγραμμα με τις επόμενες μέρες να ξεκινάει τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Μούγιακιτς έκανε ποδήλατο στο γυμναστήριο και συνέχισε τη θεραπεία του. Ουγκράι, Μούγιακιτς και Νασιμέντο δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι των Ιωαννίνων.

Διαιτητής ο Σέζος από το Κιλκίς

Ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος του συνδέσμου Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος Περιστερίου, που θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας). Τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας) και παρατηρητής ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας). Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ υπάρχει σημείωσε ότι ο Σέζος δήλωσε κώλυμα για επαγγελματικούς λόγους μέχρι 18 Φεβρουαρίου 2018. Για να τον όρισαν στο αυριανό παιχνίδι, προφανώς θα εξέλειψαν οι λόγοι του κωλύματος. Φέτος ήταν ρέφερι και στον αγώνα της πρεμιέρας ΑΕΚ – ΠΑΣ 2-0. Την προηγούμενη σεζόν (2017-18) ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: Ατρόμητος – ΠΑΣ 0-0, Πανιώνιος – ΠΑΣ 0-1, Παναιτωλικός – ΠΑΣ 1-0. Τραγικά λάθη είχε κάνει στο ματς του Αγρινίου, όπου είχε αδικήσει τον ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Πολωνία

Ηπειρωτικός Αγών

Ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Ατρόμητο

Ηπειρωτικός Αγών

“Ξεπουπούλιασε” τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος