Αθλητικά

Ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Ατρόμητο

Σήμερα στις 19.30 το παιχνίδι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για το Κύπελλο Ελλάδος

Το Κύπελλο Ελλάδος πάντα ήταν μια πρόκληση για τον ΠΑΣ Γιάννινα και διαχρονικά υπάρχει καημός στις τάξεις των φιλάθλων του, που αυτή η δημοφιλής ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει έστω σε ένα τελικό αυτής της διοργάνωσης.

Δύο φορές, το 2007 και 2010 έφτασε στα ημιτελικά, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει έστω φιναλίστ του τροπαίου, καθώς αποκλείστηκε αντίστοιχα από Λάρισα και Παναθηναϊκό. Φέτος το Κύπελλο αποτελεί πρόκληση για τους Γιαννιώτες, αλλά το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων κόντρα στον αξιόμαχο Ατρόμητο Περιστερίου γίνεται σε μια κακή συγκυρία και εν μέσω κρίσιμων αγώνων για το πρωτάθλημα.

Επειδή η ομάδα παραμένει από αρχές Δεκεμβρίου χωρίς νίκη ενώ παίζει καλό ποδόσφαιρο, το βάρος θα δοθεί περισσότερο στο πρωτάθλημα, για να εξασφαλιστεί χωρίς καρδιοχτύπια η παραμονή στην κατηγορία και όχι στο Κύπελλο. Για τον λόγο αυτό, επειδή στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Βόλο στα Γιάννινα η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, για τη σημερινή αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο στάδιο «Ζωσιμάδες», άφησε εκτός αποστολής τους Κριζμάν, Σιόντη, Παμλίδη, Πίρσμαν, για να προφυλαχτούν αλλά και να πάρουν ανάσες ξεκούρασης. Εκτός έμειναν επίσης οι τραυματίες Κάστρο, Ντομίνγκεθ. Αντίθετα, είναι στην αποστολή ο μολδαβός μεσοεπιθετικός Νικολάε Μιλιντσεάνου, που αποκτήθηκε προ ημερών, όπως και ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης που ξεπέρασε γρήγορα το χτύπημα στο γόνατο. Ο Χουτεσιώτης για ασφάλεια μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί, ώστε να φυλάξει την εστία στο παιχνίδι με τον Βόλο. Αν συμβεί αυτό, θα τον αντικαταστήσει ο νεαρός Αθανασίου, όπως έγινε και στο β’ ημίχρονο του περασμένου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Μιλιντσεάνου έχει λίγες ημέρες στην ομάδα, λογικά θα καθίσει στον πάγκο και μπορεί να βοηθήσει ως αλλαγή.

Παρ’ όλες αυτές τις αλλαγές, ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη με ένα καλό σκορ, για να έχει ελπίδες πρόκρισης, καθώς θα υπάρξει και ρεβάνς στο γήπεδο Περιστερίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19.30 και είναι μια πρόκληση για τους νεαρούς κυρίως παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν, να δείξουν και αυτοί την αξία τους. Θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι COSMOTEsport 1.

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν δηλωμένους στο φύλλο αγώνος δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Οι 19 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Καρτάλης, Λώλης, Λιάσος, Νάουμετς, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Δούμτσης, Λεό, Μιλιντσεάνου.

Διαιτητής ο Κουμπαράκης

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Στέφανος Κουμπαράκης του συνδέσμου Κυκλάδων. Βοηθοί του θα είναι οι Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης), Δημήτριος Νατσιόπουλος (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μπαϊλης (Πρέβεζας/Λευκάδας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Τάπραντζης (Αιτωλοακαρνανίας).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος