Αθλητικά

Για βαθμό ή βαθμούς στο Χαριλάου ο ΠΑΣ

Ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι θα δώσει μέσα σε λίγες ημέρες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη, αύριο και ώρα 19.00 θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας.

Και σ’ αυτό το παιχνίδι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κληθεί να αντέξει στα δύσκολα και να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση και σε κάθε ματς ψάχνει για σανίδα σωτηρίας, που είναι βαθμοί ή βαθμός, όταν παίζει μακριά από τα Γιάννινα. Ο Άρης μετά τη νίκη που σημείωσε προχθές στα Πηγάδια της Ξάνθης (1-0), πλησίασε στην 5η θέση και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Τον τελευταίο καιρό δεν ήταν και σε τόσο καλή κατάσταση και το κλίμα είχε επιδεινωθεί μετά την ήττα στη Λιβαδειά, αλλά η νίκη στην Ξάνθη έφερε επί του παρόντος ηρεμία. Ο ΠΑΣ από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κρατά το πάθος που επέδειξε και την καλή αμυντική λειτουργία, στοιχεία που θα χρειαστούν και αύριο. Θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα, γιατί οι προσπάθειες και οι καλές εμφανίσεις δεν «κλειδώνουν» στόχους και κατηγορίες, παρά μόνο τα καλά αποτελέσματα και οι βαθμοί.
Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Χθες η προπόνηση όπως και το δίτερμα είχαν ως επίκεντρο την τακτική του αγώνα και το πώς οι κυανόλευκοι θα βγουν αλώβητοι από την δύσκολη αυτή αναμέτρηση. Θα παίξουν αμυντικά, με σχηματισμό 3-5-2 που σε φάση άμυνας θα γίνεται 5-4-1, για να καλύψουν τα νώτα,  αλλά συγχρόνως να πάνε και για γκολ που μπορεί να επιφέρει βαθμό ή βαθμούς. Η προϊστορία ευνοεί τους κίτρινους (13 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα), αλλά όπως λένε στα Γιάννινα, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.
Ο Γιάννης Πετράκης, σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική, θα έχει στο Χαριλάου περισσότερες επιλογές, καθώς επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Αθανασιάδης, Τζημόπουλος, Νικολιάς. Θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Κριζμάν, οι τραυματίες Αλέξης Μιχαήλ, Ξύδας και ο Αποστολόπουλος που έχει άδεια. Τη θέση του Κριζμάν θα πάρει ο Αθανασιάδης, που θα είναι δίδυμο με τον Μάνο.

Πιθανή ενδεκάδα

Πιθανόν ο ΠΑΣ να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Λίλα, από τα άκρα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Σεργκελασβίλι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Σιόντη, στο κέντρο τους Γιάκο, Νικολιά και στην επίθεση Αθανασιάδη και Μάνο. Στη διάθεση του Κρητικού τεχνικού θα είναι και οι Κάστρο, Παμλίδης, Μιχαήλ Νεόφυτος, Ευαγγέλου, Πάντελιτς, Βιδάλ.

Η προετοιμασία του Άρη

Στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου έγινε η χθεσινή προπόνηση του Άρη υπό την επίβλεψη του Σάββα Παντελίδη. Όσοι αγωνίστηκαν στο προχθεσινό νικηφόρο παιχνίδι στην Ξάνθη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά. Οι Φραν Βέλεθ, Χαμζά Γιουνές και Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ανέβασαν και άλλο το ρυθμό, συμμετείχαν σε κάποια κομμάτια της προπόνησης, ενώ ο Μάρτιν Τόνσο, από την πλευρά του, ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Σήμερα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Σάββας Παντελίδης θα ανακοινώσει την αποστολή.

Νίκη του ΠΑΣ στον α’ γύρο

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στις 22/9/2018 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», κέρδισε ο ΠΑΣ 1-0 με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65ο λεπτό. Διαιτητής ο Γρατσάνης (Τρικάλων).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Βιντάλ (89’ Σιόντης), Τσικάρσκι, Μυστακίδης (63’ Κρίζμαν),  Λεό (75’ Αθανασιάδης) .
ΑΡΗΣ (Ερέρα):  Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Ματίγια, Μπάσα (80’ Σιώπης), Ντιγκινί (80’ Ναζλίδης), Γκαρσία (80’ Μαρτίνες), Γκάμα, Γιουνές.

Η προϊστορία στο Χαριλάου

Αύριο στο γήπεδο Χαριλάου θα γίνει η 20η αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Η προϊστορία καταγράφει στα προηγούμενα 19 παιχνίδια, 13 νίκες του Άρη, 5 ισοπαλίες και 1 νίκη του ΠΑΣ. Η μοναδική νίκη του «Άγιαξ» με σκορ 1-2 σημειώθηκε τη σεζόν 2012-13 με προπονητή τον Γιάννη Χριστόπουλο. Τα γκολ του ΠΑΣ Ίλιτς, Ψυχογιός (αυτογκόλ) και του Άρη ο Γιαννιώτας.

Οι αγώνες των ομάδων Νέων

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Το παιχνίδι θα γίνει στις 13.30 στο γήπεδο Λακκωμάτων “Αβραάμ Παπαδόπουλος” με διαιτητή τον Μιχαήλ Μιχούλια (Μακεδονίας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα και ώρα 15.30 τον ΠΑΟΚ στο αθλητικό κέντρο Epirus. Διαιτητής του αγώνα ο Δημήτριος Χουλιάρας (Πρέβεζας).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα και ώρα 13.15 τον ΠΑΟΚ στο αθλητικό κέντρο Epirus. Διαιτητής του αγώνα ο Γεώργιος Μάντζιος (Ηπείρου).

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος