Απόψεις

Νεκροταφείο αυτοκινήτων

Ως νεκροταφείο αυτοκινήτων περιγράφουν οι κάτοικοί του το Σταυράκι και για του λόγου το αληθές έστειλαν στον Η.Α. πολλές φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένα οχήματα χωρίς πινακίδες, τα περισσότερα από τα οποία είναι παρατημένα σε χωράφια, ελάχιστα φυλαγμένα πιο διακριτικά σε ιδιόκτητες εκτάσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία για την οριστική απομάκρυνση εν αχρηστία αυτοκινήτων είναι χρονοβόρα και περιττά γραφειοκρατική, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν τιμά τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης, των γειτονιών της και των περιχώρων της.

Τ.Τ.

Άλλο η Πάτρα

Πάτρα. Σάββατο, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Μια «σκούπα» του δήμου Πατρέων κινείται σε κεντρικό δρόμο και προπορεύεται οδοκαθαριστής, ο οποίος καθαρίζει τα ρείθρα των πεζοδρομίων. Η Πάτρα έχει δήμαρχο, που εκλέγεται με την παράταξη του ΚΚΕ. Τέτοια εικόνα, όμως, δεν έχουμε συναντήσει στα Γιάννενα, γιατί οι συνδικαλιστές (του ΚΚΕ και λοιποί) απαγορεύουν να εργάζονται οι υπάλληλοι της καθαριότητας πέραν του πρωινού ωραρίου, πόσο μάλλον απόγευμα Σαββάτου. Και να φανταστείτε ότι τα Γιάννενα είναι μια πόλη, που σφύζει από τουρίστες και υπάρχει πραγματικά ανάγκη για να καθαρίζονται οι δρόμοι ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ στην Πάτρα μεσημέρι Σαββάτου δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Μήπως, αντί να κοιτάμε μόνο τα Τρίκαλα, πρέπει να πάμε για συμβουλές στον Πελετίδη στην Πάτρα;

Α.Τ.

Το έριξε στο ράφτινγκ

Ολιγοήμερες διακοπές στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων πραγματοποιεί, για μία ακόμη φορά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αυτή τη φορά δεν αρκείται σε κοντινές πεζοπορίες στο Δολό, αλλά δοκίμασε και ράφτινγκ στα νερά του Βοϊδομάτη ποταμού, έχοντας μαζί του στη βάρκα και τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να βγάλει και selfie με τους υπεύθυνους της εταιρείας εναλλακτικού τουρισμού, που διοργανώνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Προφανώς, έχει βρει το νόημα της ζωής, από το να ασχολείται με το μέλλον της χώρας και τις πολιτικές κόντρες.

Α.Τ.

Η μαύρη βέσπα

Το πρόβλημα μάς το έθεσε και πάλι αναγνώστης χθες το πρωί. Δυστυχώς οι πολίτες δεν έχουν άλλο τρόπο να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες. Στηλιτεύει τα χάλια στα οποία είναι βυθισμένη η οδός Σίνα. Με κορώνα της μια άχρηστη βέσπα καταμαυρισμένη, που βρίσκεται παρατημένη για καιρό στην αρχή του οδού, κρατά τα σκήπτρα του πιο προβληματικού δρόμου χρόνια τώρα.

Λ.Τ.

Χωρίς σκεπή

Ως γνωστόν τα κλειστά περίπτερα είναι από τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης. Πολλά από αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης. Στα όσα μέχρι τώρα αναφέρουμε κατά καιρούς, προστίθενται και άλλα δύο: το ένα από τα δυο περίπτερα στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, πλησίον του παλιού Χατζηκώστα, που βρίσκεται χωρίς σκεπή κλειστό και μουτζουρωμένο και το άλλο, το ζωγραφισμένο, στο Άλσος. Θα έρθει ποτέ το οριστικό τέλος τους; Μια απόφαση είναι!

Λ.Τ.

 

Σχετικά άρθρα

Μόνο το Σχολείο Αναπήρων Παίδων χωράει στα προκάτ

Αποστόλης Τζελέτας

Διαβεβαιώσεις που δεν πείθουν για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Ένα ακόμη Πάσχα στο Δολό για τον Κ. Καραμανλή

Αποστόλης Τζελέτας