Απόψεις

Υποψήφιοι συναίνεσης

Όλες οι υποψηφιότητες εγγυώνται το υψηλό επίπεδο στο επόμενο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο. Είναι κοινή αίσθηση ότι η συναίνεση δε θα λείψει την επόμενη μέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. 

H αμφιλεγόμενη επιλογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκει τον δήμο Ιωαννιτών σε μία ευτυχή συγκυρία. Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι (Μπέγκας, Καλογιάννη και Ελισάφ) είναι σοβαρές προσωπικότητες κοινής αποδοχής.

Στον δήμαρχο, ακόμη και οι επικριτές του, αναγνωρίζουν το οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου, το κύρος του και τη διαπιστωμένη ικανότητα του να απευθύνεται σε μεγάλα και ετερόκλητα τμήματα του εκλογικού σώματος.

Η Τατιάνα Καλογιάννη είναι μία τεχνοκράτης, σοβαρή επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, που εγκατέλειψε μετά από χρόνια τον λαϊκισμό και την υποψηφιότητα Γκόντα.

Ο Μωυσής Ελισάφ εντυπωσίασε με την αποδοχή του και εκτός Ιωαννίνων. Εκφράζει το πολύπαθο πολιτικό κέντρο. Είναι επίσης ο πρώτος υποψήφιος Εβραίος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης, κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουμε όλοι μας περήφανοι.

Παρά τους κατά καιρούς αναπόφευκτους υψηλούς τόνους, είναι κοινή αίσθηση ότι η συναίνεση δε θα λείψει την επόμενη μέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Οι συνεντεύξεις, που φιλοξένησε ο Η.Α., ανέδειξαν τη δυναμική και των προσώπων και των μεταξύ τους σχέσεων. Η Τατιάνα Καλογιάννη, μάλιστα, έστειλε εμμέσως μήνυμα συναίνεσης, όταν απάντησε πως θα διάλεγε τον Θωμά Μπέγκα ως υποψήφιο με την παράταξή της, αν είχε αυτή τη δυνατότητα.

Αλλά και άλλες υποψηφιότητες, όπως η δυναμική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα ή τα «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, εγγυώνται το υψηλό επίπεδο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι περιφερειακές εκλογές έστειλαν επίσης ανάλογο μήνυμα με τις δικές τους υποψηφιότητες. Ο Αλέκος Καχριμάνης, με το στυλ και την προσωπικότητά του, λειτούργησε ως ανάχωμα στην άκρα δεξιά. Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτή την περίπτωση απομόνωσε τον λαϊκισμό της ασυνάρτητης υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου. Οι επιλογές της κεντροαριστεράς (Ζάψας με ΣΥΡΙΖΑ και Δημητρίου με ΚΙΝΑΛ) έχουν δυναμική και ο πιθανός δεύτερος γύρος αναμένεται με ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα

Πάνε για Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Στον απόηχο των προηγούμενων εκλογών και εν αναμονή των επόμενων

Νίκος Μπιλανάκης

Ισχυρή παρουσία στην Άρτα, ακολουθεί η Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών