Στέκι του, μας λένε γείτονες, έχει κάνει το πεζοδρόμιο της Ναπολέοντος Ζέρβα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν ξέραμε ότι προβλέπεται θέση στάθμευσης σε τζιπ πάνω στα πεζοδρόμια, πάντως φαίνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει μια γενικότερη ανοχή και οχήματα παρκάρουν όπου βρουν.
Απόψεις

Χορηγοί επί πληρωμή

Οι... επί πληρωμή χορηγοί επικοινωνίας, ένας άλλος τρόπος συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, τα επικίνδυνα πλατάνια πάνω στην εθνική οδό στην περιοχή Τερόβου, οι... έξτρα χαιρετισμοί, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τράβηξαν την προσοχή της σημερινής Τσιμπίδας του Ηπειρωτικού Αγώνα. Τη συνοδεύει ένα τζιπ, που συχνά ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο της Ναπολέοντος Ζέρβα και αράζει.

Για τον τρόπο προβολής και τα κριτήρια που επιλέχθηκαν τρεις τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και ένα blog, ώστε να χρηματοδοτηθούν έκαστο με 1.240 ευρώ ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου. Και η απάντηση, που έδωσε, ήταν η εξής: «Η συνεργασία με τα μέσα επικοινωνίας και τους σταθμούς ειδικά γίνεται κάθε χρόνο, δεν είναι φετινό. Βγάζουμε μια αμοιβή που αφορά την προβολή και τη διαφήμιση του καλλιτεχνικού μας προγράμματος κάθε χρόνο. Αυτό έγινε και φέτος. Για το συγκεκριμένο site, που εννοείται, έχουμε μια συνεργασία και τεχνική, καθώς μας βοηθά στην παραγωγή των βίντεο, που παίζουν στη συνέχεια στους σταθμούς. Και είναι φυσικά και ένα site με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, το οποίο ουδέποτε άλλη χρονιά το χρηματοδοτήσαμε και με αυτό το σκοπό το κάναμε». Το ωραίο είναι πως όλοι αυτοί διαφημίζονται ως χορηγοί επικοινωνίας στις αφίσες και τα προγράμματα. Με απλά λόγια, οι χορηγοί πληρώνονται και οι υπόλοιποι, που προβάλλουν τις δραστηριότητες του ΠΚΔΙ, το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους.

Α.Τ.

Δείγμα… αναλογικής

Με χαρά και έκπληξη είδαμε χθες τη διαδικτυακή ενημέρωση του Άρη Μπαρτζώκα προς τα μέλη της παράταξης του -και όλων μας φυσικά– για τη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα των σχολικών περιουσιών που προέρχονται από κληροδοτήματα. Προφανώς έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, κατατέθηκαν οι νομικές και οικονομικές διαστάσεις, υπήρξαν προτάσεις. Ό,τι δηλαδή θα έπρεπε να γίνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δε γίνεται σχεδόν ποτέ. Υπάρχει πάντα η «καχυποψία» των ερωτώμενων απέναντι σε αυτούς που απαντούν και τούμπαλιν, γιατί ο καθένας θέλει να βγει «κερδισμένος», τουλάχιστον στις εντυπώσεις. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στην παρουσία των μέσων ενημέρωσης ή υπάρχει αυτή η προδιάθεση λόγω των εδράνων. Το βέβαιο είναι ότι ο μόνος δρόμος για να βγουν όλοι κερδισμένοι είναι, με νηφαλιότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια, να λύσουν τα προβλήματα.

Γ.Χ.

Λύσεις υπάρχουν

Όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην επιχειρηματικότητα, αν κάποιος θέλει και είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, βρίσκει λύσεις.

Η εγκατάσταση αυτόματων πωλητών φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού και άλλων φρούτων είναι μια ιδέα, που αμέσως βοηθά τους παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές χωρίς τη διαμεσολάβηση εμπόρων, άρα να τους μένει κέρδος.

Ήταν μια ιδέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων Άρτας, που εγκατέστησε αυτόματο πωλητή στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος και αποτελεί πλέον το πρότυπο για άλλους συνεταιρισμούς φρούτων στη χώρα. Μάλιστα, πέντε από αυτούς αποφάσισαν να συνεργαστούν πιλοτικά προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας και τη στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους.

Γ.Χ.

Επικίνδυνα πλατάνια

Έκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί από τα Πλατανάκια στην περιοχή Τερόβου στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών έβλεπαν προχθές με τον δυνατό αέρα τεράστια κλαδιά από τα πλατάνια να βρίσκονται καταμεσής του δρόμου. Κάποια από αυτά τα δέντρα, όπως μας καταγγέλλουν και οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής, είναι στεγνά και άρρωστα και αν το δασαρχείο Ιωαννίνων δεν  λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προβεί στο κλάδεμα ή και στην κοπή ορισμένων, θα  συμβούν ατυχήματα. Επίσης, κάτοικος Κουκλεσίου, που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητό του από το σημείο, γεμάτος ανησυχία μας τηλεφώνησε για να μας πει  ότι μόλις που πρόλαβε να αποφύγει ένα τεράστιο κλαδί, το οποίο έπεσε πάνω στο καπό.

Λ.Τ.

Οι Χαιρετισμοί στην Αγία Μαρίνα

«Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε». Οι πρώτοι κατανυκτικοί Χαιρετισμοί, ή αλλιώς Ακάθιστος Ύμνος, ξεκίνησαν χθες το βράδυ στις εκκλησίες της πόλης με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Μια απόφαση, που ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, ίσως να συμβαίνει για πρώτη φορά. Η  πρωτοβουλία των ιερέων να τελείται η ακολουθία των Χαιρετισμών στη συνηθισμένη ώρα στις 7 το απόγευμα, αλλά να γίνεται και δεύτερη ακολουθία στις 9 το βράδυ για να μπορούν να την παρακολουθούν όσοι είναι εργαζόμενοι, και μάλιστα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, είναι πραγματικά πρωτόγνωρη.

Λ.Τ.

Εμπρός για την ευρωβουλή

Κόσμος πάει κι έρχεται και στην πόλη μας ενόψει ευρωεκλογών. Ξαφνικά μας θυμήθηκαν άνθρωποι γνωστοί, λιγότερο γνωστοί αλλά και απίθανοι έτσι για γνωριμία που λέει ο λόγος με συνεντεύξεις, δηλώσεις, χαιρετούρες και τα γνωστά. Το θέμα μας βέβαια δεν είναι αυτά τα γνωστά, αλλά τι προσφέρει ο κάθε ευρωβουλευτής αν εισέλθει με την ψήφο μας στην Ευρωβουλή. Δεν αρκεί φυσικά ότι είναι π.χ. διεθνής ποδοσφαιριστής, διάσημος τραγουδιστής, τηλεπερσόνα ή συνδικαλιστής κ.λπ. αλλά η προσφορά του στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είχε ενδιαφέρον ένας προσωπικός απολογισμός, πέραν από τον παραταξιακό, και θα έπρεπε αυτό να επιβληθεί με ευρωνόμο. Τι προσέφερε στην… Ενωμένη Ευρώπη π.χ. ο τάδε πρώην διάσημος ποδοσφαιριστής ή η τάδε συνδικαλίστρια κ.λπ.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο στη γνωστή ταινία «Λόλα» -φράση που έμεινε στην ιστορία. Είναι γνωστό ότι τα λεφτά είναι πολλά, η άλλη μάλιστα τα έβγαζε και στη… Βουλγαρία, τόπο της καταγωγής της, τι θα άλλαζε βέβαια αν τα έφερνε στην Ελλάδα, αλλά έτσι για την…ιστορία του «θεσμού»! Δεν την κατακρίνουμε, απλώς το ερώτημα του σχολίου μας είναι ποια η προσφορά του κάθε ευρωβουλευτή, πέραν των χρημάτων, και φυσικά, αν τα δουλεύει, καλά κάνει και τα παίρνει -να πάρει μάλιστα ακόμη περισσότερα ανάλογα πάντα με την προσφορά του. Τι δίνει, με λίγα λόγια, ο ίδιος γι’ αυτά που παίρνει.

Π.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο