ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας με Επιμελητήριο και ΤΕΕ/ΤΗ

Με την κατάθεση υπομνημάτων, όπου καταγράφονται οι βασικοί άξονες συνεργασίας στους οποίους η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα με τον δήμο Ιωαννιτών, συνοδεύτηκε η επίσκεψη του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η συνάντηση στο Επιμελητήριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη, καθώς, πέραν του προέδρου του Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, υποψήφιοι με την παράταξη του Θ. Μπέγκα είναι ο οικονομικός επόπτης Μάκης Χρυσοστόμου και ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων Ηλίας Αρλέτος, ενώ παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Βασιλείου, χωρίς ιδιότητα υποψηφίου. Ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε προσωπικά τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, τονίζοντας ότι στην παρούσα θητεία οι σχέσεις Επιμελητήριου και δήμου ήρθαν ακόμα πιο κοντά.
Στο υπόμνημα, που κατέθεσε εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα» ο δήμαρχος, τονίζοντας κι αυτός την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, σημειώνεται ότι η καλή συνεργασία στην κατάθεση της πρότασης για τη δημιουργία open mall πρέπει να αποτελέσει ισχυρό ερέθισμα για άλλες παρεμβάσεις τόνωσης του εμπορικού κέντρου, ενώ αναφορά γίνεται και στην προετοιμασία παρέμβασης, στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, για την αναβάθμιση των εμπορικών οδών Β. Πυρσινέλλα, Χαρ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου. Τονίζονται, ακόμη, η επιδίωξη στενότερης συνεργασίας για τη δημιουργία του κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η από κοινού διεκδίκηση της έλευσης του φυσικού αερίου στα Γιάννενα και η συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με στόχευση στον αθλητικό τουρισμό. Ειδικά για τον τελευταίο άξονα αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος με προτάσεις για τη συνεργασία των δύο φορέων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αθλητικών υποδομών, αναγκαίων να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για άθληση, οι οποίες ενισχύονται και από τις πρόσφατες επιτυχίες τοπικών συλλόγων που διεκδικούν μια θέση στις κορυφαίες ομάδες πανελληνίως σε διάφορα αθλήματα.

Πρόταση για κοινή επιτροπή

Ουσιαστική ήταν η επίσκεψη στο Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, η οποία συνοδεύτηκε από μια ενδιαφέρουσα πρόταση του προέδρου του Γιώργου Παππά, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων να δεσμεύεται πως θα την εξετάσει άμεσα.
Στο πλαίσιο της διασφάλισης μιας πιο μόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ και του δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Παππάς πρότεινε τη διερεύνηση σύστασης και λειτουργίας μιας μόνιμης Επιτροπής Τεχνικού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού, που θα λειτουργεί ως άτυπο συντονιστικό όργανο για τεχνικά ζητήματα του δήμου και θα αποτελείται από τον εκάστοτε πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΤΕΕ/ΤΗ καθώς και από τον εκάστοτε δήμαρχο, αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η «Ενότητα Πολιτών -Νέα Γιάννενα», στο πρόγραμμά της, έχει δώσει μεγάλο βάρος στον χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξης πάνω σε θέματα που χρήζουν άμεσης συνεργασίας. Μεταξύ αυτών, η διεκδίκηση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά καθώς και του Ε-65, η εκπροσώπηση του ΤΕΕ/ΤΗ στην επιτροπή παραλαβής του Τοπικού χωρικού Σχεδίου του δήμου καθώς και συνεργασία για την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού σε επίπεδο δήμου, η επιδίωξη αμεσότερης συνεργασίας για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μέσω της δημιουργίας μιας επιτροπής παρακολούθησης με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου και η αξιολόγηση των νέων αναγκών για την ανάπτυξη οδικών δικτύων με βασική τη συνέχιση της Κενάν Μεσαρέ, ενώ αναφορά υπάρχει και για την πρόβλεψη αρκετών θέσεων μηχανικών στον προγραμματισμό προσλήψεων της δημοτικής αρχής.
Επίσης ο κ. Μπέγκας πρότεινε την επαναδραστηριοποίηση της κοινής επιτροπής αντιμετώπισης πρακτικών ζητημάτων, που αφορούν τη συνεργασία υπηρεσιών του δήμου και μηχανικών, ενώ τέλος, ενημέρωσε για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.
Η συνεργασία μας με τους δύο θεσμοθετημένους επιστημονικούς συμβούλους του κράτους τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε εξαιρετική και ελπίζουμε ότι με τις προτάσεις που καταθέσαμε και ως παράταξη, μπορεί να γίνει ακόμα πιο εποικοδομητική. Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείξαμε όχι μόνο ότι πιστεύουμε, αλλά ότι επιδιώκουμε με κάθε τρόπο τη συνέργεια μεταξύ των φορέων της περιοχής, ειδικά σε θέματα που η επιστημονική γνώση που κατέχουν τα επιμελητήρια, κρίνεται απαραίτητη. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικώντας από κοινού δράσεις, έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη», δήλωσε μετά το τέλος των επισκέψεων ο Θ. Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα