Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη δύναμη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, που θα της επέτρεπε να συγκροτήσει μόνη της προεδρείο.

Στις εκλογές για το Δ.Σ., η ΔΑΚΕ έλαβε 307 ψήφους και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο νέο Δ.Σ., η παράταξη ΣΥΝΕΚ (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) 140 ψήφους και δύο έδρες, η προσκείμενη στο ΚΚΕ Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 119 ψήφους και δύο έδρες, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 101 ψήφους και μία έδρα. Στο Δ.Σ. δε θα εκπροσωπείται η Παρέμβαση, καθώς έλαβε 80 ψήφους και δεν παίρνει έδρα. Σε σχέση με τις εκλογές του 2022, κερδισμένη είναι η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που κερδίζει μία έδρα επιπλέον, την οποία έχασε η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.
Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, η ΔΑΚΕ αναδείχτηκε επίσης πρώτη δύναμη με 41,4 %, εκλέγοντας 4 από τους 8 αντιπροσώπους. Δύο έδρες κερδίζει η ΣΥΝΕΚ, από μία η ΑΣΕ και η ΠΕΚ, ενώ δεν εκλέγει αντιπρόσωπο η Παρέμβαση.
Σε ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει τη φιλελεύθερη παράταξη των καθηγητών στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια για την πρωτιά και τη μεγάλη της νίκη.

Σχετικά άρθρα

Ο Ευ. Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση