Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Κηφισιάς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Πανέτοιμος και αποφασισμένος για πρόκριση ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας μπαίνει από σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 3 το μεσημέρι θα υποδεχθεί τον Βόλο στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Είναι παιχνίδι για την 5η φάση του θεσμού και θα αναδείξει νικητή που θα προκριθεί για τη συνέχεια, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει η περαιτέρω διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι. Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, καθώς, όπως μας ενημέρωσαν από την ΠΑΕ, δεν οριστικοποιήθηκε ακόμα η συμφωνία της COSMOTE με την ΕΠΟ. Αυτό θα γίνει σύντομα και οι μεταδόσεις προφανώς θα ξεκινήσουν από την επόμενη φάση.
Ο ΠΑΣ, που έχτισε μια καλή παράδοση στον θεσμό του Κυπέλλου, φτάνοντας τα τελευταία 15 χρόνια τρεις φορές στα ημιτελικά (2007, 2010, 2021), θέλει τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης. Προς το παρόν οι αγώνες πρωταθλήματος είναι στην άκρη και προέχει η σημερινή δύσκολη αναμέτρηση με τον Βόλο. Η νίκη θα βελτιώσει και την ψυχολογία όλων, μετά τις τελευταίες ήττες στο πρωτάθλημα.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Ο Στάικος άφησε εκτός αποστολής τον Σόρια που είχε μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο, αλλά δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να αγωνίζεται από την αρχή, ώστε να είναι πιο φρεσκαρισμένος για το πρωτάθλημα. Εκτός έμεινε και ο Λιάσος που μπορεί να έκανε δύο προπονήσεις αλλά προς αποφυγή κινδύνου υποτροπής θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα, αφού με την επιστροφή των Καραχάλιου, Τζίνο, υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες για τη μεσαία γραμμή. Επίσης ο Στάικος άφησε εκτός τον ανέτοιμο Εφορντ, τους τραυματίες Ριένστρα, Κύρκο και για λόγους τακτικής τους Μπορταγκαράι, Μπεγκάλα, Λεό, Βρακά, Μίνα, Ναούμη.
Από τις επιλογές που έκανε δεν φαίνεται διατεθειμένος ο κόουτς να κάνει εκτεταμένες αλλαγές, όπως κάνουν οι περισσότεροι σε παιχνίδια Κυπέλλου, δείγμα ότι ρίχνει βαρύτητα στο σημερινό παιχνίδι, παρότι το Κύπελλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τον στρατηγικό στόχο παραμονής στη Σούπερ Λιγκ. Αντί του Σόρια θα παίξει στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Πανάγου που έδειξε καλά στοιχεία στις προπονήσεις, μεταγραφή του καλοκαιριού από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις τερματοφύλακας θα είναι ο Κλέιμαν, δεξιός αμυντικός ο Πανάγου, αριστερός ο Τσαούσης, στόπερ οι Παντελάκης, Εραμούσπε, στο κέντρο οι Καραχάλιος, Τζίνο, Μπιλμπάο και στην επίθεση Παμλίδης, Κόντε, Τζίμας. Στην αποστολή είναι και οι Αθανασίου, Μπακαδήμας, Κιάκος, Τσίρης, Αλέξανδρος Λώλης, Νίκος Λώλης, Γκάρο, Μπάλαν, Ροσέρο.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ

Οι Νίκος Λώλης και Άγγελος Τσίρης, που γεννήθηκαν το 2004, καλύπτουν την υποχρέωση που προκύπτει από την προκήρυξη, στους αγώνες Κυπέλλου να είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα και δύο παίκτες κάτω των 20 ετών.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ

Για το σημερινό παιχνίδι υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για τα παιδικά. Θα είναι και σήμερα ανοιχτά τα εκδοτήρια εισιτηρίων του σταδίου από 10.00 μέχρι 13.00 και οι θύρες θα ανοίξουν στις 13.00.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα ορίστηκε ο Πέτρος Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τσιμεντερίδης του συνδέσμου Κοζάνης. Παρατηρητής διαιτησίας ο Δαμιανός Ευθυμιάδης. Στους αγώνες αυτής της φάσης δεν υπάρχει VAR.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ Ο ΒΟΛΟΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος έφτασε στα Γιάννινα χωρίς τους τραυματίες Σιέλη, Ντέλετιτς, Μπαριέντος και χωρίς τον νεοαποκτηθέντα Ντίρεσταμ που είναι ανέτοιμος. Οι παίκτες που πήρε στην αποστολή ο προπονητής Κώστας Μπράτσος είναι: Σιαμπάνης, Κόστιτς, Αλχο, Τάχατος, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Λούνα, Κίτσος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Κορνέτ, Μαχαίρας, Ενγκίν, Κόμπα, Μπερτόγλιο, Μωραϊτης, Μραζ, Γκαρσία.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ο ΡΙΕΝΣΤΡΑ

Τα 31α γενέθλιά του γιόρτασε χθες ο Ολλανδός μέσος του ΠΑΣ Ντάαν Ριένστρα, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1992. Η ΠΑΕ του έστειλε διαδικτυακά τις ευχές. Χρόνια πολλά και από τη στήλη, σύντομα να γυρίσει και στα γήπεδα σιδερένιος.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα Σάββατο στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Το παιχνίδι θα γίνει στις 11.30 στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας Σερρών με διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσακιρόπουλο του συνδέσμου Μακεδονίας.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα τον Άρη Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ στις 13.00 με διαιτητή τον Γεώργιο Βλάχο του συνδέσμου Γρεβενών.

ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΡΙΟ

Δύο εξ αναβολής αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα γίνουν αύριο, ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις 19.30 η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και στις 21.30 ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο τον Ατρόμητο.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (7/10/2023)

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ