Η Αναγέννηση Άρτας κάνει σημαντική προσπάθεια για να βρεθεί στον δρόμο των επιτυχιών
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Ανέβασε ψηλά τον πήχη η θρυλική Αναγέννηση Άρτας

Στην Άρτα γίνεται μια νέα προσπάθεια για να βγει από την αφάνεια η ιστορική ομάδα

Η θρυλική Αναγέννηση Άρτας ψάχνει πολλά χρόνια να βρει τη χαμένη της ταυτότητα. Μετά τον υποβιβασμό από τη Β’ Εθνική το 1979, χάνοντας την κατηγορία σε μπαράζ αγώνα με τη Βέροια στο γήπεδο Ριζούπολης, δεν μπόρεσε να ξαναδεί Θεού πρόσωπο και να επιστρέψει εκεί που έγραψε λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της Ιστορία της. Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης, καθώς πέρασε μια περίοδο απαξίωσης στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Άρτας. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη τώρα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας, δεν είναι εύκολο για μια επαρχιακή ομάδα που ήταν χρόνια στο ερασιτεχνικό να ανεβεί στη Β’ Εθνική. Ωστόσο στην Άρτα δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν. Οι παράγοντες κάνουν ό,τι μπορούν. Στόχος σε πρώτη φάση είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα στη Γ’ Εθνική, να βάλει βάσεις με τη λογική βλέποντας και κάνοντας στη συνέχεια. Η Αναγέννηση δεν είναι τυχαία ομάδα. Έχει βαριά φανέλα, όνομα, ιστορία, κόσμο και μια μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πιο ιστορική ομάδα της Ηπείρου. Για κάποια χρόνια στη δεκαετία του ’70 διεκδίκησε άνοδο στην Α’ Εθνική, ανέδειξε μεγάλους παίκτες. Αν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, η Αναγέννηση είναι…μαγαζί γωνία!
Φέτος άλλαξαν πολλά στην Άρτα. Νέα διοίκηση, νέος προπονητής, αναδιάρθρωση εκ βάθρων στο έμψυχο δυναμικό με σημαντικές μεταγραφές έμπειρων παικτών. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να φέρουν την ομάδα πιο κοντά στον κόσμο της. Λειτουργεί μπουτίκ στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Σκουφά, έγιναν εκδηλώσεις μέσα στην πόλη με το σύνθημα «μια πόλη μια ομάδα, Άρτα σημαίνει Αναγέννηση». Εγγράφηκαν νέα μέλη, πήγαν πολύ καλά οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται και απομένει να φανεί αυτό στην πράξη, με την αγωνιστική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Η όλη προσπάθεια που γίνεται δείχνει ότι η Αναγέννηση θα προσπαθήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί όχι να διεκδικήσει και τον τίτλο.
Η νέα διοίκηση που προέκυψε τον Ιούλιο και ανέλαβε τις τύχες της Αναγέννησης έχει ως εξής: Πρόεδρος Βασίλειος Ασπροποταμίτης, αντιπρόεδρος Νικόλαος Χριστίδης, γενικός αρχηγός Θεόδωρος Σαλαμούρας, γενικός γραμματέας Ιωάννης Μεράτζας, ταμίας Γεώργιος Καραδήμος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ευάγγελος Χρηστάκης, μέλη Δημήτριος Γκίζας, Γεώργιος Λιόλιος, Δημήτριος Φραντζής, Νικόλαος Κέφης, Χρήστος Γαλήνας, γραφείο Τύπου Γεωργία Ζάκκα ( social media director ), Νικόλαος Καλιαρντάς.

Μετά από λαμπρή παρουσία στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χρήστος Αγγέλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας

Προπονητής προσλήφθηκε ο Χρήστος Αγγέλης, που είχε επί σειρά ετών την τεχνική ηγεσία των ομάδων Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα, παρουσιάζοντας αξιόλογο έργο. Βοηθός του ο Βασίλειος Παππάς, γυμναστής ο Μιχάλης Παπασωτηρίου, εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Κώστας Ρώσσιος, προπονητής ακαδημιών ο Γιώργος Κόλινς.
Αποκτήθηκαν οι Χρήστος Λισγάρας από τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Ζυγκερίδης από τη Νίκη Ευκαρπίας, Αλέξανδρος Μπεκατώρος, Νικόλαος Παπανίκου, Δημήτριος Κυριάκης, Νικόλαος Μπαλαούρας από τον Τηλυκράτη Λευκάδας, Δημήτριος Θεοδωράκης από τον Αλμυρό Γκαζίου, Διονύσιος Πλαστουργός από τον Παναργειακό, Γεώργιος Δημητρέλος από τη Ζάκυνθο, Σπύρος Γιαννούλης από τον ΑΟ Φιλοθέης, Στέφανος Παπαδόπουλος από την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Μιχάλης Γιαλεδάκης, Χαράλαμπος Πάνος από την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα, Θεόδωρος Μανιώτης από τον Παναγρινιακό Αγρινίου, Χρήστος Κίτσιος, Άγγελος Πάνος, Άγγελος Πάνου από τον Εθνικό Φιλιππιάδας, Γεώργιος Πατσιούρας από τον Απόλλωνα Πάργας,  Δημήτριος Τζουμάκας από ακαδημία της Άρτας.
Αποχώρησαν οι Κωνσταντίνος Καλιακάτσος, Δημήτριος Κώτσης, Χρήστος Βαΐτσης, Αναστάσιος Κώτσης, Σωτήριος Παππάς, Αντώνιος Χριστογιάννης, Χρήστος Τσόγκας, Διονύσιος Τσουμάνης, Φίλιππος Γκαρτζώνης, Περικλής Κράμπης.
Στο ρόστερ της Αναγέννησης είναι οι τερματοφύλακες Γεώργιος Πατσούρας, Νικόλαος Μπαλαούρας, Σπύρος Μαλίζογλου, οι αμυντικοί Ευστράτιος Μπιθικούκης, Χρήστος Κίτσιος, Χρήστος Λισγάρας, Δημήτριος Θεοδωράκης, Μιχάλης Γιαλεδάκης, Αλέξανδρος Μπεκατώρος, Δημήτριος Παππάς, Άγγελος Πάνος, Άγγελος Πάνου, Νικόλαος Παπανίκου, οι μέσοι Παντελής Καζέλης, Διονύσης Πλαστουργός, Βασίλειος Ζήσης, Δημήτριος Παπακίτσος, Χρήστος Αρτέμης, Στέφανος Παπαδόπουλος, Σπύρος Γιαννούλης, Παναγιώτης Κακιώνης, Δημήτριος Τζουμάκας, Θεόδωρος Μανιώτης, Χαράλαμπος Πάνος και οι επιθετικοί Αλέξανδρος Παπακίτσος, Κωνσταντίνος Μουσιωτίτσας, Δημήτριος Κυριάκης, Χαράλαμπος Ζυγκερίδης, Γεώργιος Δημητρέλος.
Ενδεχομένως να υπάρξει και νέα μεταβολή του ρόστερ καθώς οι μεταγραφές για τις ερασιτεχνικές ομάδες είναι μέχρι τον Οκτώβριο. Η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 1960 από τη συγχώνευση των ομάδων Παναμβρακικός, Αετός, Ολυμπιακός Άρτας. Σήμα της είναι το ιστορικό γεφύρι της Άρτας.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (22/9/2023)

Σχετικά άρθρα

Έχασε 2-0 στα Τρίκαλα και υποβιβάστηκε η Θύελλα Κατσικά

Καταιγίδα η Θύελλα Κατσικά 4-0 τον Βατανιακό Κατερίνης

Ο απόηχος από τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ