Καμαρωτή γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά, περνάει μπροστά από το γνωστό παλαιοπωλείο των Ιωαννίνων. Φωτο: Νίκος Μαυρογένης
Αίθουσα Σύνταξης

«Η Ελλάδα του μόχθου, 1900-1960» στο Τσεπέλοβο

Την έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα του μόχθου, 1900-1960» (Συλλογή Νίκου Πολίτη) παρουσιάζουν στoν Καλλιτεχνικό Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο το Ριζάρειο Ίδρυμα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης», με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγορίου.

Μία συλλογή σπάνιων ασπρόμαυρων φωτογραφιών με καλαίσθητες λήψεις επώνυμων μα κυρίως άγνωστων φωτογράφων της περιόδου 1900-1960, όπου τεχνίτες και κομώτριες, πιλοποιοί, ζαχαροπλάστες, κεντίστρες, δάσκαλοι και υπάλληλοι, έμποροι και εργάτες της γης και της θάλασσας, άντρες, γυναίκες και παιδιά μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο.
Η συλλογή ανήκει στον Νίκο Πολίτη, ο οποίος για περισσότερο από μία τριακονταετία, με μεράκι και υπομονή, αναζήτησε και συγκέντρωσε το πολύτιμο πολύπλευρο υλικό της.
Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, και θα παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας κατόπιν συνεννόησης.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974 341065 (Δημήτρης Ιωαννίδης).

Σχετικά άρθρα

«Εικόνες της Ελλάδος» του Fred Boissonnas στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου