Στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος ο Γιάννης Κάργας
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Εφιάλτης του Άρη έγινε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Άρης έπαθε μεγάλες ζημιές φέτος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. θα λέγαμε ότι η γιαννιώτικη ομάδα του έγινε εφιάλτης! Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχασε με 5-0 στο Χαριλάου και με 2-0 στα Γιάννινα. Σήμερα λευκή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη. Τρία ματς χωρίς γκολ ο Άρης με πολλούς ακριβοπληρωμένους επιθετικούς και με μεταγραφικό μπάτζετ πέντε και έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό του ΠΑΣ.

Στηριζόμενος στην καλή αμυντική λειτουργία και στον σπουδαίο γκολκίπερ Γιούρι Λοντίγκιν, ο ΠΑΣ πήρε ισοπαλία 0-0 στο γήπεδο Χαριλάου από τον Άρη για την 3η αγωνιστική των αγώνων πλέι οφ. Ειδικά στο β’ μέρος η πίεση των γηπεδούχων ήταν έντονη, αλλά όσα σουτ πήγαν στην εστία τα έπιασε ο Λοντίγκιν και τα υπόλοιπα έφυγαν άουτ. Ο ΠΑΣ δεν φάνηκε πολύ στην επίθεση. Στο μεγαλύτερο διάστημα περιορίστηκε στο να αμύνεται και λίγες φορές πάτησε στην εστία του Κουέστα. Είχε ένα καλό σουτ του Σνάιντερ στο 32’ μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ και μια κεφαλιά του Κάργα στο 89’ που πέρασε πάνω από την εστία. Αυτές οι δύο φάσεις καταγράφονται στο ενεργητικό του «Άγιαξ». Ξεχώρισε περισσότερο για την ανασταλτική λειτουργία του παίρνοντας βαθμό γοήτρου σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Άρης χρησιμοποίησε δεκαέξι παίκτες που ήταν όλοι ξένοι!
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και αναλώθηκε περισσότερο σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή με κάποιες σποραδικές και χωρίς προσανατολισμό επιθέσεις του Άρη. Ένα σουτ είχε ο Άρης με τον Σάσα στο 17’ και ένα σουτ ο ΠΑΣ με τον Σνάιντερ στο 32’. Πλην αυτών δεν έγινε καμία αξιόλογη φάση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο απειλητικοί, πολλές φορές έκλεισαν τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πολλές επιθέσεις ανακόπηκαν έξω από τα καρέ του Λοντίγκιν, καθώς ο ΠΑΣ είναι ομάδα που ξεχωρίζει στην αμυντική και ανασταλτική λειτουργία του. Αλλά και όσες φορές οι κιτρινόμαυροι πάτησαν περιοχή άλλοτε δεν βρήκαν στόχο και άλλοτε βρήκαν κατεβασμένα τα ρολά από τον Λοντίγκιν στην εστία του. Ο Άρης βοηθήθηκε με τις πέντε αλλαγές του β’ ημιχρόνου, ενώ ο Μεταξάς σταδιακά προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο περνώντας στο κέντρο Παντελάκη, Λιάσο. Η τελευταία αλλαγή του Περέα από τον Μορέιρα έγινε ένα λεπτό πριν το τέλος.
Ο Άρης είναι ένα συνονθύλευμα ξένων παικτών και μοιάζει με ποδοσφαιρική Βαβυλωνία. Έχει ποιοτικούς και τεχνίτες παίκτες με φαντεζί κινήσεις, αλλά χωρίς να έχουν καλές τελικές προσπάθειες. Είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ πήγε στη Θεσσαλονίκη βασικά για να μην χάσει και αν του δοθεί η ευκαιρία να ψάξει για το γκολ. Το πρώτο το κατάφερε σε απόλυτο βαθμό. Διατηρήθηκε ανέπαφη και πάλι η εστία του. Όμως οργανωμένες επιθέσεις δεν μπόρεσε να κάνει εκτός από κάποιες πλαγιοκοπήσεις με τον Σάλιακα στο πρώτο κυρίως ημίχρονο. Ο Περέα που είναι το βέλος των αντεπιθέσεων είχε πάντοτε φρουρούς και δέχθηκε σκληρά μαρκαρίσματα. Ιδιαίτερους κινδύνους δεν διέτρεξε η εστία του Κουέστα. Ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας είναι τιμητικός για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που παλεύει με αγωνιστικότητα και φιλοτιμία σε όλα τα παιχνίδια για το καλύτερο.
Ο Άρης έπαθε μεγάλες ζημιές φέτος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. θα λέγαμε ότι η γιαννιώτικη ομάδα του έγινε εφιάλτης! Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχασε με 5-0 στο Χαριλάου και με 2-0 στα Γιάννινα. Σήμερα λευκή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη. Τρία ματς χωρίς γκολ ο Άρης με πολλούς ακριβοπληρωμένους επιθετικούς και με μεταγραφικό μπάτζετ πέντε και έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό του ΠΑΣ. Το παιχνίδι ήταν καλό μόνο στο β’ ημίχρονο. Υπήρξαν κάποιες φορές νεύρα και σκληρές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα από τους γηπεδούχους που ανέχθηκε ο ρέφερι Παπαπέτρου.
Κορυφαίος του ΠΑΣ ο γκολκίπερ Γιούρι Λοντίγκιν που αναδείχθηκε και κορυφαίος του αγώνα από τη στατιστική υπηρεσία. Εγγύηση 100% κάτω από τα δοκάρια. Αν δεν είχε συμμετοχές στην εθνική ελπίδων της Ρωσίας, θα ήταν ιδανική περίπτωση για την εθνική ομάδα της χώρας μας. Σπουδαίος πάλι ο Γιάννης Κάργας. Μαχητικός, θετικός, ψυχάρα που δεν έχασε καμία μονομαχία. Πολύ καλός και ο Εραμούσπε, δεν έχασε μονομαχία. Καλός στο α΄ μέρος ο Σάλιακας που βοήθησε μπροστά, ενώ θετικός ήταν και ο Ποζνάνσκι. Μέγας μαχητής στη μεσαία γραμμή ο Στάνκο με καλή παρουσία και από τους Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι. Ο Περέα φάνηκε να παλεύει μόνος του μπροστά, αλλά δεν βρήκε μπαλιές σε κενό χώρο για να αξιοποιήσει την ταχύτητά του. Ο Άρης μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες και να χάσει την 4η θέση αν συνεχίσει να μην σκοράρει. Οι Μαντσίνι, Φαμπιάνο, Ματίγια και Μπερτόγλιο ήταν οι καλύτεροι.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

51’: Ο Γκάνεα του Άρη σουτάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά της αριστερής κάθετης δοκού του Λοντίγκιν και να καταλήγει άουτ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

17’: Καλή στιγμή για τον Άρη, με τον Σάσα να σουτάρει από μακριά και τον Λοντίγκιν να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

32’: Από τα αριστερά ο Ποζνάνσκι «κόβει» τη μπάλα για τον Σνάιντερ που κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι όμως στέλνει τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία.

45’: Νεύρα ανάμεσα σε Ιτούρμπε και Ντομίνγκεθ. Συστάσεις από τον Διαμαντόπουλο.

65’: Σουτ Μαντσίνι, σε δεύτερο χρόνο, με το αριστερό από το πέναλτι, άουτ.

74’: Ευκαιρία για τον Άρη! Πλασαριστά το κόρνερ, σέντρα του Γκάνεα, ο Καμαρά στην κεφαλιά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

82′: Ο Ματίγια σουτάρει έξω από την περιοχή και αριστερά, σε ετοιμότητα ο Λοντίγκιν.

85’: Ο Καμαρά «σπάει» για τον Μαντσίνι, που κάνει το πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή αλλά στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

89’: Κόρνερ από δεξιά με τον Σάλιακα, κεφαλιά του προωθημένου Κάργα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άρη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρέφερι: Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Απτόσογλου (Αθηνών) VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου) 4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μπεναλουάν (56’ Μπερτόγλιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (80’ Σούντγκρεν), Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα (46’ Ντουκουμέ), Ιτούρμπε (46’ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (46’ Μαντσίνι), Καμαρά.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι, Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (84’ Λιάσος), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (73’ Παντελάκης), Περέα (90+3’ Μορέιρα).

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ

Πριν από τον αγώνα έγινε εκδήλωση μνήμης για τον 19χρονο Άλκη Καμπανό που δολοφονήθηκε από οπαδικά κίνητρα αρχές Φεβρουαρίου. Η θύρα των επισήμων στο Χαριλάου πήρε το όνομά του όπως και ο δρόμος που έχασε τη ζωή του. Στεφάνια κατέθεσαν οι δύο ομάδες και εκπρόσωπου των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και ο πρωταθλητής άρσης βαρών Θοδωρής Ιακωβίδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
19.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
20.00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
(3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΠΑΟΚ 6
Ολυμπιακός 4
Παναθηναϊκός 2
ΠΑΣ Γιάννινα 2
Άρης 2
ΑΕΚ 1

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+2 αγώνες)
Ολυμπιακός 69
——————————————-
ΠΑΟΚ 59
ΑΕΚ 47
Άρης 47
———————————————–
Παναθηναϊκός 44
ΠΑΣ Γιάννινα 42
ΣΗΜ: Η πρώτη ομάδα θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια και θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (NOVAsports)
19.30 ΑΕΚ – Άρης (COSMOTEsport)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ αναβλήθηκε

………………………………….

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Λαμία – ΟΦΗ 1-2
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-0
Ιωνικός – Βόλος 2-2
Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Αστέρας Τρίπολης 4
Ιωνικός 4
Ατρόμητος 4
Απόλλων Σμύρνης 3
Λαμία 3
ΟΦΗ 3
Βόλος 1
Παναιτωλικός 0

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+2 αγώνες)
ΟΦΗ 40
Αστέρας Τρίπολης 39
Παναιτωλικός 32
Βόλος 31
Ιωνικός 30
Ατρόμητος 27
………………………………………………………..
Λαμία 21
…………………………………………………………
Απόλλων Σμύρνης 16
ΣΗΜ: Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η προτελευταία θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
16.00 Βόλος – Λαμία (COSMOTEsport)
18.15 ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης (COSMOTEsport)
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός (NOVAsports)
20.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος