Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Μόνο δύο σχολεία υπό κατάληψη στα Γιάννενα

Μόλις δύο σχολεία ήταν χθες υπό κατάληψη στα Γιάννενα. Το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, με πλαίσιο αιτημάτων για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, και το 1ο Λύκειο, με τους μαθητές να δηλώνουν πως εναντιώνονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και να ζητούν λύσεις σε ειδικότερα προβλήματα του σχολείου τους.

Σε 13,9% ανέρχεται το ποσοστό των Γυμνασίων και των Λυκείων, που τελούσαν χθες υπό κατάληψη, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στα Γιάννενα, μόλις δύο σχολεία ήταν χθες υπό κατάληψη. Το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, με πλαίσιο αιτημάτων για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, και το 1ο Λύκειο, με τους μαθητές να δηλώνουν πως εναντιώνονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και να ζητούν λύσεις σε ειδικότερα προβλήματα του σχολείου τους.

Πορεία μαθητών χθες στα Γιάννενα για το Μακεδονικό δεν υπήρξε, ωστόσο υπήρξε καταγγελία για νυχτερινή επίθεση στους καταληψίες του 1ου Λυκείου με πέτρες, γυαλιά και καρέκλες από κρανοφόρους, με την Αστυνομία να ενημερώνεται, αλλά να μην εντοπίζει κάποια ύποπτη κίνηση.

Το θέμα, στο μεταξύ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας, με τις δηλώσεις να δίνουν και να παίρνουν. Ας ελπίσουμε να πέσουν οι τόνοι και αυτή η ένταση –πραγματική ή τεχνητή- να μην έχει κάποια θλιβερή κατάληξη, όπως κάποιες μαθητικές κινητοποιήσεις στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Η πόλη φθίνει, επικίνδυνα. Μια πρόταση για το μέλλον της περιοχής 

Κώστας Κυριαζής

Η επιστροφή του Εσάτ Πασά στη γενέτειρά του το 1928

Αλέξανδρος Μωυσής

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων