Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

Το «Σινάφι» στην Κόνιτσα

Η 1η Συνάντηση Νέων Εικαστικών πραγματοποιείται από την 1η έως τις 8 Αυγούστου στην Κόνιτσα. Οι εικαστικοί θα βρεθούν στην Κόνιτσα, θα γνωρίσουν την περιοχή και ο καθένας θα δημιουργήσει ένα έργο που θα μείνει και θα «πλουτίσει» την Κόνιτσα.

Ο τίτλος «Σινάφι» που επιλέχθηκε για αυτή τη συνάντηση -και αυτές που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια – σημαίνει συντεχνία και στην «μαστορίτικη διάλεκτο» σημαίνει παρέα, κομπανία, καλοκουρδισμένη ομάδα με κοινωνικό πνεύμα. Το σινάφι το διέκρινε η ειλικρίνεια η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην τοποθεσία Παναγία, στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής 1 Αυγούστους ενώ απλώνονται σε διάφορες περιοχές και κτίρια της πόλης. Το Σάββατο 7 Αυγούστου απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα των καλλιτεχνών στο Κούσιο εκθεσιακό κέντρο.

Η Συνάντηση ξεκίνησε μετά από πρόταση του προέδρου της Κόνιτσας Μάκη Χατζηεφραιμίδη, την οποία υιοθέτησε το τοπικό συμβούλιο Κόνιτσας, αγκάλιασαν οι νέοι ντόπιοι εικαστικοί του τόπου και πλέον ήρθε η ώρα της υλοποίησης.

Ο δήμος Κόνιτσας παραχώρησε την Μαθητική Εστία για τη στήριξη της προσπάθειας, ενώ η δημόσια βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα απαραίτητα υλικά της συνάντησης. Τα έντυπα εκτυπώθηκαν από την περιφέρεια Ηπείρου (αφίσα , και ο σχεδιασμός τους έγινε από τον κονιτσιώτη γραφίστα Στέφανο Νούτσο. Την  οργανωτική ομάδα νέων αποτελούν η Έλενα Λύτου, ο Χρήστος Σκορδάς, η Μαριάνθη Νούτσου, η Στεφανία Κορτσινόγλου, η Ρίκη Χήρα και η Αγγελική Κήτα.

Σχετικά άρθρα

Ένα τριήμερο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου»

Ηπειρωτικός Αγών

Η Κόνιτσα «αποκαλύπτεται» στην ελληνική αγορά

Με την υπογραφή των κορυφαίων του χαντμπολ