Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται ο Παναιτωλικός με πολλά νέα πρόσωπα
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Σημαίες στη δυτική Ελλάδα ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Πως διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης στη βορειοδυτική Ελλάδα στις τρεις πρώτες εθνικές κατηγορίες. Στα Γιάννινα μετά τον ΠΑΣ υπάρχει το χάος!

Οδεύουμε προς τον Αύγουστο και μόνο στη Σούπερ Λίγκα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της νέας περιόδου 2021-22. Στη Β’ Εθνική ακόμη οι ομάδες δεν δήλωσαν όλες συμμετοχή, υπάρχουν εκκρεμότητες με τις άδειες και άλλα τέτοια ζητήματα. Δεν έχει ακόμη γίνουν γνωστές όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση και ούτε έγινε η κατανομή των ομάδων σε ομίλους. Το ίδιο και στη Γ’ Εθνική, δεν έχει περάσει η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής, ούτε έγινε ο καταμερισμός των ομάδων σε ομίλους. Απλώς ανακοινώθηκε η έναρξη των αγώνων στις 19 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να παραθέσουμε σήμερα κάποια στοιχεία για το πως διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης στη βορειοδυτική Ελλάδα, από το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας μέχρι τα βόρεια του νομού Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.
Στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός είναι οι μοναδικές ομάδες που εκπροσωπούν όχι μόνο την βορειοδυτική Ελλάδα αλλά ολόκληρη την περιοχή της δυτικής Ελλάδας από τα Γιάννινα μέχρι την Καλαμάτα. Είναι οι σημαίες για το ποδόσφαιρο της δυτικής Ελλάδας. Η ιστορική Παναχαϊκή βιώνει τα γνωστά προβλήματα που διαβάζουμε καθημερινά στον Τύπο, ο Πανηλειακός μετά την εποχή Σταυρόπουλου δεν βρήκε τη χαμένη του ταυτότητα. Φωτεινή εξαίρεση η Καλαμάτα, που μετά από κάποια χρόνια απαξίωσης άρχισε να βρίσκει τον δρόμο των επιτυχιών  μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Γιώργο Πρασσά. Η επιστροφή στη Β’ Εθνική είναι η αρχή για την μεγάλη προσπάθεια της «μαύρης θύελλας» να επιστρέψει πάλι στην Σούπερ Λίγκα, από την οποία απουσιάζει πολλά χρόνια.

Για τον ΠΑΣ τα έχουμε πει αναλυτικά πολλές φορές, ενώ η επικαιρότητα αποτυπώνεται στις καθημερινές ανταποκρίσεις μας. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και παράλληλα να διατηρήσει την ποιότητα που είχε πέρυσι. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι το καμάρι όλων των Ηπειρωτών, το λάβαρο του κυματίζει παντού και στο πλευρό του βρίσκονται χιλιάδες φίλαθλοι. Θα προσπαθήσει και τη νέα σεζόν να φανεί αντάξιος των προσδοκιών που έχουν οι φίλοι και οπαδοί του. Ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια κινδύνευσε με υποβιβασμό και ειδικά την περασμένη σεζόν, που έσωσε την παρτίδα την τελευταία στιγμή, στους αγώνες κατάταξης με την Ξάνθη. Γι’ αυτό ο ηγέτης του «Τιτορμού», Φώτης Κωστούλας, δείχνει αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα, κάνοντας την αρχή με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία. Απέφυγε να πάει σε λύσεις με προπονητές που ανακυκλώνονταν στο παρελθόν μεταξύ του Αγρινίου και άλλων ομάδων και προτίμησε έναν άφθαρτο προπονητή, τον Γιάννη Αναστασίου, που θα δουλέψει για πρώτη φορά στην ομάδα. Παράλληλα θα αλλάξουν πολλά στη φιλοσοφία των μεταγραφών και στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα, με τον Κωστούλα αποφασισμένο για όλα. Από την Δευτέρα ο Παναιτωλικός βρίσκεται στο Καρπενήσι όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Αποκτήθηκαν οι Μπράνκο Βργκοτς (Ανόρθωση Κύπρου), Ντέρεκ Κορνέλιους (από ομάδα Vancouver Whitecaps του Καναδά), Ντιέγκο Ροντρίγκες (Έλτσε), Διαμαντής Χουχούμης (Απόλλων Σμύρνης), Μπράιαν Λούι (Πλατένσε)
Στη Β’ Εθνική θα αγωνιστούν από τον χώρο της βορειοδυτικής Ελλάδας ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας και η Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Η τελευταία είναι στη Β’ Εθνική τα τελευταία χρόνια. Πέρσι τερμάτισε στην προτελευταία θέση του υποβιβασμού, αλλά ευνοήθηκε με την αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε και έτσι παραμένει στην ενιαία και διευρυμένη Β’ Εθνική. O Θεσπρωτός τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ και για πρώτη φορά στην Ιστορία του θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική. Και αυτός ευνοήθηκε από την αναδιάρθρωση, αφού τερμάτισε στην 6η θέση του βορείου ομίλου. Και οι δύο ομάδες είναι στο στάδιο ανασυγκρότησης και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις για την επόμενη ημέρα. Στην Άρτα υπάρχει ακόμη στάση αναμονής, αλλά στην Ηγουμενίτσα υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες. Στο τεχνικό τιμ επικεφαλής είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ προστέθηκε ο Παναγιώτης Χατζηπέτρου, ενώ ανακοινώθηκε η ανανέωση συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Κίναλη, Κρίστιαν Ραμίρεζ, Μπράιαν Γκανσιέρ, Ροντρίγκο Πατσέκο, Απόστολο Σαραντίδη, Γιώργο Γώγο, Κλέοντα Πούφλη, Γρηγόρη Ζιώγα και Νίκο Διγκόζη.
Στη νέα Γ’ Εθνική της σεζόν 2021-22, που θα γίνει με λιγότερες ομάδες, από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Παναγρινιακός και ο Εθνικός Λουτρού, από τον νομό Λευκάδας ο ιστορικός Τηλυκράτης, από τον νομό Πρέβεζας ο Αχέρων Καναλλακίου και από τον νομό Κέρκυρας η Α. Ε. Λευκίμμης και ο Άγιος Ματθαίος. Δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος από τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αφού τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπηκαν λόγω κορονοϊού και δεν ανέβηκαν οι πρωταθλητές των Ενώσεων, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί αυτή η απουσία για τον νομό Ιωαννίνων, που έχει πολλά σωματεία, είναι το κέντρο της Ηπείρου. Υπάρχει μόνο ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική, χωρίς εκπροσώπηση σε Β’ και Γ’ Εθνική. Εν ολίγοις, μετά τον ΠΑΣ το χάος. Από την Α’ εθνική πάμε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της τοπικής Ένωσης. Έκανε προσπάθεια η Θύελλα Κατσικά, μια ομάδα με βαριά φανέλα, για να παραμείνει στη Γ’ Εθνική την περασμένη σεζόν, αλλά πήρε αργά μπροστά και έτσι έχασε το τρένο. Άλλωστε ήταν και ένα εξπρές πρωτάθλημα, μόνο με αγώνες του α’ γύρου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλά σωματεία.

Δεν χάθηκαν οι ελπίδες για τον Αχέροντα

Ο πρωταθλητής του 5ου ομίλου Αχέρων Καναλακίου

Ο Αχέρων Καναλακίου είναι η πιο οργανωμένη και η καλύτερη ομάδα στον χώρο της βορειοδυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής. Στην απελθούσα σεζόν κατέκτησε τον τίτλο στον 5ο όμιλο και έχασε στην τελευταία αγωνιστική των αγώνων κατάταξης την άνοδο στη Β’ Εθνική από τον Ορφέα Ξάνθης. Ο Αχέρων έχει ακόμη ελπίδες να παίξει και στη Β’ Εθνική, αν αποχωρήσουν ομάδες που έχουν προβλήματα ή δεν δηλώσουν συμμετοχή άλλες που ανέβηκαν. Γι’ αυτό στο Καναλάκι όλοι είναι σε αναμονή. Δεν έφυγε κανείς παίκτης και η ομάδα με προπονητή τον Βαγγέλη Τζιάρρα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Μετά τα μπαράζ ανόδου έγινε μια μικρή γιορτή με την απονομή του Κυπέλλου για την κατάκτηση του τίτλου στον 5ο όμιλο. Παρέστησαν ο δήμαρχος Πάργας Νικόλαος Ζαχαριάς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού Δημήτριος Μπούσιος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καναλακίου Γιάννης Δήμας και ο ταμίας της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας Γιώργος Δημητρίου. «Έτσι όπως ξεκινήσαμε έτσι τελειώνουμε, μια οικογένεια όλοι μαζί» τονίστηκε σε ανακοίνωση του συλλόγου. Τεράστια είναι η συμβολή του προέδρου Χρήστου Λουκούμη. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε ο Αχέρων να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς τονίζει, μεταξύ άλλων για τον Αχέροντα: «Με εξαιρετικό επαγγελματισμό και απαράμιλλο πάθος διεκδικήσατε με αξιοπρέπεια το όνειρο της ανόδου. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν όλοι οι φίλαθλοι στον δήμο Πάργας, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για την προσπάθειά σας».
Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε κατάσταση αναδιοργάνωσης. Άλλες προσπαθούν να βγάλουν διοικήσεις και να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό και άλλες ήδη έκαναν τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης για τη νέα σεζόν. Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό στον Τηλυκράτη Λευκάδας. Η διοίκηση του Θανάση Καραγιάννη προσέλαβε στην τεχνική ηγεσία έναν παλιό γνώριμο, τον Ανδρέα Παντζιαρά, με τον οποίο η ομάδα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική το 2017. Χώρισαν οι δρόμοι με τον Γιάννη Νταλακούρα. Ανακοινώθηκαν η απόκτηση των ποδοσφαιριστών Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, Γιώργου Μπιμπισίδη, Γιάννη Μπαγκαλιάνη και η παραμονή στην ομάδα των Θοδωρή Περιστέρη, Βασίλη Βλάχου, Τάσου Βρεττού, Αλέξανδρου Κολοβού, Αλέξανδρου Λέτσου, Δημήτρη Αλωπούδη και του αρχηγού Σπύρου Καταγή. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, καθώς στη Λευκάδα θέλουν να σηκώσουν ψηλότερα τον πήχη στη νέα σεζόν.

Κινητικότητα στην ιστορική Αναγέννηση Άρτας

Ο Χρήστος Μήτσιος υπογράφει στην Αναγέννηση Άρτας

Στην ιστορική Αναγέννηση Άρτας η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ξεκίνησε με την είσοδο του επενδυτή Θωμά Μωραίτη, εξελέγη νέα διοίκηση, αλλά γρήγορα προέκυψαν προβλήματα. Ήδη παραιτήθηκαν οι Θωμάς Μωραίτης, Σπύρος Μάγρας από το διοικητικό συμβούλιο. Ο πρώτος δήλωσε ότι δεν μπορεί να διοικήσει, καθώς κάποιες αποφάσεις του δεν εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, και ζητά έκτακτη γενική συνέλευση των μελών για να εκλεγεί διοίκηση με δικούς του ανθρώπους. Στον….αέρα είναι η πρόσληψη του προπονητή Σταύρου Παπανδρέου. Όμως τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν κάνουν πίσω και μόνο η παραίτηση δεν είναι στη σκέψη τους. Το τελευταίο τριήμερο η μία ανακοίνωση διαδεχόταν την άλλη, με ανανέωση συνεργασίας παικτών που υπήρχαν στην ομάδα και άλλων που αποκτήθηκαν. Προφανώς η κίνηση με τον Πατρινό επιχειρηματία Θωμά Μωραίτη, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Άρτα, να αναλάβει την Αναγέννηση πέφτει στο κενό. Όπως τουλάχιστον φαίνεται με τις τελευταίες εξελίξεις. Για τα προβλήματα που προέκυψαν στο διοικητικό πεδίο υπήρξε παρέμβαση του συλλόγου βετεράνων ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης, που σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται και τα εξής: «Εκεί που νομίζαμε ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο, δεν πέρασε ούτε μήνας και βλέπουμε παραιτήσεις, κόντρες, διαφωνίες που μόνο κακό κάνουν στο σωματείο και κατ’ επέκταση στους φιλάθλους, στους οπαδούς, σε ολόκληρη την πόλη. Ευχόμαστε από την καρδιά μας να πρυτανεύσει η λογική και να παρθούν γενναίες αποφάσεις, αποφάσεις που θα έχουν γνώμονα μόνο το καλό της Αναγέννησης. Ας σκεφτούν κάποιοι ότι πριν εξήντα χρόνια κάποιοι άλλοι έβαλαν το “εγώ” τους κάτω από το μεγάλο “εγώ» της ομάδας και δημιούργησαν την Αναγέννηση που μεγαλούργησε». Πάντως η διοίκηση της Αναγέννησης ανακοίνωσε την παραμονή των ποδοσφαιριστών Παναγιώτη Κραμπή, Βασίλη Παπαρούνη, Ντίνο Γρηγορίου, Νεκτάριο Χεμπέγια, Φώτη Σχισμένο, Γιάννη Γούλα, Δημήτρη Παπακίτσο, Παναγιώτη Μπότσαρη, Χρήστου Μήτσιου, Άκη Μαργώνη. Επίσης ανακοινώθηκε ότι στο τεχνικό τιμ θα είναι οι Ηλίας Ρούσσας και Χρήστος Αράπης.

Παρέμεινε προπονητής ο Β. Ξανθόπουλος

Ας δούμε τι γίνεται και στα υπόλοιπα σωματεία. Στον Ναυπακτιακό Αστέρα εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το νέο διοικητικό σχήμα για να τρέξουν οι υπόλοιπες εξελίξεις. Ο Παναγρινιακός Αγρινίου ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή Βασίλη Ξανθόπουλο. Στασιμότητα επικρατεί στον Αμβρακικό Λουτρού, που ήταν η έκπληξη της περασμένης σεζόν, εξασφαλίζοντας άνετα την παραμονή. Στην τεχνική ηγεσία της Λευκίμμης Κέρκυρας προσλήφθηκε ο Αντώνης Δρακόπουλος, καθώς αποχώρησε ο Πάνος Κορομπόκης. Επίσης ανανεώθηκε η συνεργασία και με τους ποδοσφαιριστές Χρήστο Γαστεράτο, Κώστα Κυπτίου, Λόρι Λαμτσάι, Σταμάτη Σμοίλη, Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, Χρήστο Βλάσση, Βαγγέλη Τσεβανέδη, Γιάννη Βασιλάκη. Επίσης προωθήθηκε από την ακαδημία στην ανδρική ομάδα ο Γιάννης Τότο. Τέλος, στον Άγιο Ματθαίο Κέρκυρας συνεχίζει η διοίκηση του Σπύρου Κουρή και ξεκίνησε ο σχεδιασμός με την παραμονή του προπονητή Σάββα Σιδερόπουλου και το ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού.
Ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό του νέου ποδοσφαιρικού χάρτη της βορειοδυτικής Ελλάδας ενόψει της νέας σεζόν 2021-22, παραθέτουμε και τις ομάδες που έχει ο κάθε νομός στις τρεις εθνικές κατηγορίες. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει τον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λίγκα, τους Παναγρινιακό, Ναυπακτιακό Αστέρα, Αμβρακικό Λουτρού στη Γ’ Εθνική. Ο νομός Ιωαννίνων έχει μόνο τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα, ο νομός Θεσπρωτίας τον Θεσπρωτό στη Β’ Εθνική, ο νομός Κέρκυρας την ΑΕ Λευκίμμης και τον Άγιο Ματθαίο στη Γ’ Εθνική, ο νομός Άρτας την Α. Ε. Καραϊσκάκης στη Β’ Εθνική και την Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική, ο νομός Πρέβεζας τον Αχέροντα Καναλακίου στη Γ’ Εθνική, ο νομός Λευκάδας τον Τηλυκράτη στη Γ’ Εθνική.

Αναδημοσίευση από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”

Σχετικά άρθρα

Φώτης Ραπακούσης: «Από μικρός είχα το…μικρόβιο του συλλέκτη»

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο Σπ. Σουρέλης μιλάει για τα Χριστούγεννα, τον τουρισμό και τον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Γ. Καψάλης: “Η Πατρίδα οφείλει πολλά στους Ηπειρώτες ευεργέτες”

Βαγγέλης Γυφτόπουλος