Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πήγε να βοηθήσει και έμπλεξε sto κάμπινγκ της Λιμνοπούλας

Σε μπελάδες μπήκε η περιφέρεια Ηπείρου, θέλοντας να βοηθήσει τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στον καθαρισμό ενός όμορου με τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ της Λιμνοπούλας οικοπέδου.

Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, το οποίο κατέχει εξ αδιαιρέτου με συγγενικό της πρόσωπο, που ζει στην Αυστραλία, προχώρησε -κατά δήλωση του συζύγου της- σε κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, όπου κατοικεί, όταν ο σύζυγός της διαπίστωσε ότι ένα μηχάνημα εκτελούσε εργασίες στην ιδιοκτησία της, χωρίς να έχει δοθεί κάποια σχετική άδεια.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε δημόσια ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας Σπύρος Θεοχαρόπουλος, έφτασε εσπευσμένα από την Πάτρα στα Γιάννενα, όταν γείτονες τον ειδοποίησαν για τις εργασίες, διαπιστώνοντας πως στον χώρο βρισκόταν ένα μηχάνημα με διακριτικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και το Δασαρχείο (πρόκειται για έκταση χαρακτηρισμένη ως δασική), οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν, χωρίς ωστόσο από τότε να υπάρχει καμία εξέλιξη.

Οι υποψίες του στράφηκαν προς τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, καθώς –όπως αναφέρει- προ δύο μηνών, μέλη της διοίκησης είχαν επικοινωνήσει μαζί του και του ζήτησαν να μισθώσουν τον χώρο, προκειμένου να επεκτείνουν το κάμπινγκ, λόγω του ότι μέρος των σημερινών εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιηθεί για τη διέλευση του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου. Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε, κρίνοντας πως δεν τον συμφέρει η μίσθωση και αντιπρότεινε την αγορά του οικοπέδου, χωρίς όμως οι συζητήσεις να προχωρήσουν.

Η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου, με την οποία επικοινωνήσαμε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών.

Από την πλευρά της περιφέρειας, που ενεπλάκη λόγω της χρήσης μηχανήματός της σε ιδιωτική έκταση κατά τα καταγγελλόμενα, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος δήλωσε στον Η.Α. πως η παρέμβαση προέκυψε μετά από αίτημα του ΝΟΙ, ο οποίος ενημέρωσε πως έχει μισθώσει το οικόπεδο και θέλει βοήθεια στον καθαρισμό του. «Βάτα κόψαμε και όχι δέντρα. Καμία καταπάτηση δεν έγινε. Ο χώρος ήταν “ζούγκλα”, μέχρι και ψόφια ζώα απομακρύναμε», ανέφερε, θεωρώντας υπερβολικές τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Κοινή χρήση

Σχετικά άρθρα

Ο Ν.Ο.Ι. βραβεύει τους κορυφαίους του 2023

Αδυναμία ανταπόκρισης στο πλήθος των υποχρεώσεων

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ