Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ξεκαθαρίζει τη στάση του για τον δήμο Ιωαννιτών το ΚΙΝΑΛ

Πέραν των ανακοινώσεων για τους δήμους, σύντομα θα πρέπει να αναμένονται και ανακοινώσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να συνεδριάσει έως το τέλος του μήνα και στη συνέχεια θα αρχίσει η τμηματική ανακοίνωση των ψηφοδελτίων ανά περιφέρεια.

Στην πόλη θα βρεθούν τη Δευτέρα, για λίγες ώρες, η βουλευτής του κόμματος Έυη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Τσούμας, οι οποίοι θα παραστούν στη συνέχεια στη διευρυμένη δημοτική σύσκεψη για τον δήμο Ηγουμενίτσας, που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανάλογη διαδικασία δε θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν στα Γιάννενα, ωστόσο θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει συζήτηση για τις υποψηφιότητες του Θωμά Μπέγκα και του Μωυσή Ελισάφ.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων Άλκης Λάνταβος, ο οποίος, αυτή τη φορά, απέφυγε να επαναλάβει την προσωπική του θέση, που συνίσταται στη μη στήριξη καμίας εκ των δύο υποψηφιοτήτων, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο. Σημείωσε, ωστόσο, πως πρόκειται για ένα θέμα, που δεν έχει αποκλειστικά τοπικά χαρακτηριστικά, καθώς ζητήματα με περισσότερες υποψηφιότητες υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Ανάλογο θέμα αντιμετωπίζει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε πολλές πόλεις , λόγω του ότι έχει πολλά στελέχη στην αυτοδιοίκηση που θέλουν να προσφέρουν. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τους υποψήφιους βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν των ανακοινώσεων για τους δήμους, σύντομα θα πρέπει να αναμένονται και ανακοινώσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να συνεδριάσει έως το τέλος του μήνα και στη συνέχεια θα αρχίσει η τμηματική ανακοίνωση των ψηφοδελτίων ανά περιφέρεια.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της παρουσίασης από τον κ. Λάνταβο της πρότασης νόμου του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στόχοι της πρότασης, όπως ανέφερε και όπως περιγράφονται σε σχετικό κείμενο, είναι η παροχή κινήτρων για την οικονομική ανάκαμψη, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

Μεταξύ των 39 σημείων της πρότασης νόμου, ξεχωρίζουν η μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 20%, η τριετής απαλλαγή από φορολογία εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές σύνταξης για νέους που αρχίζουν επιχειρηματική δραστηριότητα, η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα και του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στα προ των μειώσεων του 2017 επίπεδα, η καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά εισοδήματα, η επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κίνητρο τη μείωση της φορολογίας με απλό τρόπο, η αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς

Για μια απόλυτα κοστολογημένη πρόταση νόμου έκανε λόγο ο γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ., επισημαίνοντας πως δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα, ούτε έχει αποσπασματικό χαρακτήρα. Όπως ανέφερε, το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει το δικαίωμα να καταθέσει τις προτάσεις του, ανεξάρτητα από τη θέση που θα του δώσει ο λαός στις ερχόμενες εκλογές, αν και εκτίμησε πως θα είναι ένα «ντέρμπι για τρεις».

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ