Αίθουσα Σύνταξης

Σειρά παίρνει η «μάχη» των εργασιακών

Το πρόγραμμα «επανεκκίνησης της οικονομίας», που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, θέλησε να παρουσιάσει και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, με τον συντονιστή της Σάββα Δημητριάδη να αναφέρεται συνοπτικά στους βασικούς του άξονες.

Ο κ. Δημητριάδης έκανε λόγο για ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο, προσθέτοντας ότι έχει την αποδοχή των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων της χώρας. «Πρόκειται για ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε να αποτραπεί η πλήρης διάλυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, να αποφευχθεί η εκτίναξη της ανεργίας και να δοθεί ξανά η ώθηση στην οικονομία της χώρας για να πάρει η κοινωνία τις ανάσες που χρειάζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στο μεταξύ, σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει από την επόμενη εβδομάδα η αντιμετώπιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά ζητήματα. «Θα το αντιπαλέψουμε και δε θα περάσει», τόνισε ο κ. Δημητριάδης, προαναγγέλλοντας την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, ζήτησε την απόσυρση των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις λαϊκές αγορές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να βάλει νάρκη στον θεσμό και προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα έχει η αλλαγή του χαρακτήρα τους τόσο για τους μικρούς παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.
Σε δύο ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που, όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και στην καθημερινότητα των συμπολιτών», αναφέρθηκε ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας.
Το πρώτο αφορά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, με στόχο, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία να διορίσει τα δικά της κομματικά στελέχη με παχυλούς μισθούς. «Είναι πάγια τακτική της. Ωστόσο, μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ο τρόπος που γίνεται, καθώς επιχειρείται απαξίωση του έργου του», ανέφερε.
Το δεύτερο θέμα αφορά τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, με τον Π. Παλάσχα να στέκεται κυρίως στις οικονομικές διαστάσεις, αν μειωθεί ο φοιτητικός πληθυσμός στα Γιάννενα. «Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οικονομικά επιζήμια, αν όχι ολέθρια για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της πόλης», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα

Οκτώ νέοι σφένδαμοι στο παραλίμνιο μέτωπο