ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αίθουσα Σύνταξης

«Υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης» το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

«Σκληρά ταξικές ρυθμίσεις» αποδίδουν στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που κατατέθηκε προς διαβούλευση εν μέσω πανδημίας από την υπουργό Νίκη Κεραμέως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια εξ αποστάσεως εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με θέμα «Η εκπαίδευση στην εποχή του κορωνοϊού», συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του πολυνομοσχεδίου αλλά και τα στην εμπειρία και τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η βουλευτής και αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων υπογράμμισαν πως «το νομοσχέδιο Κεραμέως υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, συρρικνώνει τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και επαναφέρει το συντηρητισμό σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Τέλος, τόνισαν πως ο αγώνας για να ανατραπεί η απόπειρα υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης θα συνεχιστεί από όλα τα βήματα. Τη βουλή, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους δρόμους».

Στην τηλεκδήλωση συμμετείχαν ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια τομεάρχης και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος, οι Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Σπύρος Γεωργάτος, πρύτανης και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Λεωνίδας Ευθυμίου, Νίκος Βράνος, Πέτρος Τσάπες, Μηνάς Ευσταθίου και Αχιλλέας Γαρούφης. Τη συζήτηση συντόνισε η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγέλα Φωτεινού.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας