Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Με πέντε πτήσεις θα συνδέονται αεροπορικά κάθε εβδομάδα τα Γιάννενα με τις Σκανδιναβικές χώρες, αρχής γενομένης από τις 17 Μαΐου.

Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, η Apollo θα πραγματοποιεί πτήσεις από Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη, Μπιλούντ και Όσλο, που προστέθηκε στο φετινό της πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πτήσεις Στοκχόλμη – Ιωάννινα – Γκέτεμποργκ – Ιωάννινα – Στοκχόλμη (κυκλικό δρομολόγιο) θα γίνονται κάθε Παρασκευή από 17 Μαΐου έως 27 Σεπτεμβρίου, Κοπεγχάγη – Ιωάννινα – Κοπεγχάγη και Μπιλούντ – Ιωάννινα – Μπιλούντ κάθε Δευτέρα από 20 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου και Όσλο – Ιωάννινα – Όσλο κάθε Δευτέρα από 20 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου. Όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320Neo.
«Με το καλοκαίρι και την υψηλή σεζόν να απέχουν λίγο ακόμα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν κι άλλες συνδέσεις, με δεδομένο πως το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων κερδίζει σε αναγνωρισιμότητα, λόγω της τοποθεσίας του, των εγκαταστάσεων του, της δυνατότητας ανεφοδιασμού και των χαμηλών φόρων. Οι παραπάνω λόγοι -και κυρίως η δυνατότητα ανεφοδιασμού- είναι που το κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλές και για ιδιωτικές πτήσεις. Οι αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν αυξημένες τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να αυξηθούν κατά τη θερινή περίοδο, καθώς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων επιλέγεται όλο και συχνότερα ως σημείο ανεφοδιασμού και παραμονής στον προορισμό από ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που ταξιδεύουν από και προς ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες», αναφέρει σχετικά ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης.
Επίσης, σημειώνει πως η πρωινή πτήση της Aegean Αθήνα – Ιωάννινα – Αθήνα θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, με αναχώρηση από την Αθήνα στις 7.55 το πρωί και αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στις 9.40. Τις ίδιες μέρες θα γίνεται και μία βραδινή πτήση, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι πτήσεις θα γίνονται το μεσημέρι και το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Στο +48,1% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Στα «ραντάρ» των τουριστικών πρακτόρων το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Πτήσεις τσάρτερ και από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων