ΠολιτισμόςΒιβλίο

Στο τέλος του Σεπτέμβρη με πρωτότυπα αναγνώσματα…

Πριν μας αποχαιρετήσει ο τρυγητής Σεπτέμβρης, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας κι επιλέξτε πρωτότυπα αναγνώσματα. Δε θα χάσετε. Η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη προτείνει τέσσερα βιβλία από τις εκδόσεις Γραφή.
Τρεις Ευκαιρίες 
Τατιάνα Τζινιώλη

Εκδόσεις Πηγή 

Οι «Τρεις Ευκαιρίες», το νέο βιβλίο της συγγραφέως Τατιάνας Τζινιώλη είναι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Η επιμέλεια ανήκει στην Χρύσα Βασιλείου.

…με τον αδερφό της κολλητής…

Η Νοέλ είναι μόνη και αποφεύγει τις σχέσεις ή τις δεσμεύσεις, καθώς το εγχείρημα, λαμβάνοντας ως το παράδειγμα το γάμο των γονιών της, της έχει αφήσει μια στυφή γεύση. Φεύγει λοιπόν για να μην προλάβει να πληγωθεί. Χωρίς δέσμευση, δεν υπάρχουν ψυχρότητες, τσακωμοί ή άσχημοι χωρισμοί. Από την άλλη, ο εγωκεντρικός Τρίσταν, έχοντας βγει μέσα από μια μακροχρόνια και δύσκολη σχέση, κλείνεται στον εαυτό του και αρέσκεται μόνο σε εφήμερες βραδιές. Δεν έχει μάθει να ακούει «όχι» Τι θα γίνει όταν οι δυο τους βρεθούν στο τριήμερο της 4ης Ιουλίου και -με σύμμαχο το αλκοόλ και τη σιγουριά τους- βάλουν ένα στοίχημα;

Έξι ραντεβού… Τρία η Νοέλ και τρία ο Τρίσταν με σκοπό να ερωτευθεί ο ένας τον άλλον. Καθένας από τους δύο πιστεύει πως θα τα καταφέρει αλλά καθώς ο καιρός περνά, αντιλαμβάνονται πως η εικόνα που σχημάτισαν ο ένας για τον άλλον δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Θα καταφέρουν να ρίξουν τις άμυνές τους και να παραδεχθούν τα αληθινά συναισθήματά τους; Ή θα αφεθούν στον φόβο χωρίς ρίσκο;

Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο, όμως αυτός δεν είναι λόγος να μη ζει το παρόν.

Πρόκειται για ένα ακόμη αισθηματικό μυθιστόρημα από μία συγγραφέα με την οποία έρχομαι σε επαφή για πρώτη φορά και σκοπεύω να διαβάσω κι άλλα βιβλία της στο μέλλον. Εναλλασσόμενη αφήγηση, γεμάτη σκέψεις και συναισθήματα. Έξυπνοι διάλογοι, χιούμορ. Οι ήρωες δεν είναι «οι τέλειοι», είναι άτομα της διπλανής πόρτας, με αμφιβολίες, αγωνίες, ενδοιασμούς, λάθος αποφάσεις. Ένα άντρας και μια γυναίκα που διψούν για έρωτα και αγάπη αλλά δεν τολμούν να ρισκάρουν. Πάντως, έχουν ασυναγώνιστη χημεία. Απολαύστε ένα μαγευτικό ταξίδι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Μανχάταν ως το Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ.

Ένα ανάγνωσμα για τις σχέσεις, για το πόσο οι σχέσεις των γονιών μας διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας, το πώς επηρεάζεται ένα παιδί από το περιβάλλον του, τις ιδέες που αποκτά και τον φόβο μην πληγωθεί.

Κίνε και Κόνι – Η Λίμνη των Ζαχαρωτών
Ευγενία Κωστή

Εκδόσεις Maradel Books 

Όταν το μαγικό και συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο των Παραμυθιών γεμίζει εικόνες, συναισθήματα και νέες εμπειρίες τους αναγνώστες, τότε πραγματικά ο συγγραφέας νιώθει ότι εκπληρώνει το σκοπό του. Έτσι, ακριβώς συμβαίνει και με τις περιπέτειες του Κίνε και του Κόνι. Μία σειρά παιδικών που βιβλίων που έχει έρθει για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Οι δυο τους ζουν πολλές περιπέτειες, μιας και θέλουν να εξερευνούν τα πάντα, και νιώθουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της αγνής φιλίας και της προσφοράς. Όλα ξεκινούν ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό, στο μαγικό και παραμυθένιο δάσος. Αυτή τη φορά επισκέπτονται το χωριό των Αρωματικών Χαρουπιών και συναντούν μία ιδιαίτερη λίμνη! Η Λίμνη των Ζαχαρωτών θα γίνει αιτία ώστε η παρέα τους να μεγαλώσει. Ο Κίνε και ο Κόνι θα ενωθούν με τα δύο γουρουνάκια, το τζιντζεράκι και τον Υάκινθο. Ποια είναι, όμως, η νέα τους αποστολή; Θα τα καταφέρουν άραγε;

Το βέβαιο είναι ότι στη Λίμνη των Ζαχαρωτών οι μικροί μας φίλοι θα νιώσουν πως όλοι είναι ξεχωριστοί. Θα αισθανθούν ότι όλοι μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά, ενισχύοντας τις αξίες του σεβασμού, της προσφοράς και της ομαδικότητας. Επίσης, θα αντιληφθούν ότι ο καθένας τους έχει έναν διαφορετικό επιτελικό ρόλο. Γι’αυτό, και θα συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνεργαστούν και να αναζητήσουν τη σπηλιά των κόκκινων μεταξοσκωλήκων και τα λευκά περιστέρια.

Μία τρυφερή και γλυκιά ιστορία που προσφέρει χαρά και γέλιο με πολλές δόσεις φαντασίας.

Extras
Scott Westerfeld

Εκδόσεις Μεταίχμιο

 Το «Extras» είναι το τέταρτο μέρος της σειράς Uglies του συγγραφέα Scott Westerfeld. Πρόκειται για επανέκδοση που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η μετάφραση ανήκει στην Καίτη Οικονόμου.

Χρόνια αργότερα, μετά την ανατροπή που έφερε η Τάλι με τους φίλους της, συναντάμε την Άγια Φουζ. Η Άγια είναι μια Αναρτίστρια, που στο κυνήγι του πιο σημαντικού ρεπορτάζ έχει σύμμαχό της τον Μογκλ, την ιπτάμενη κάμερά της, πιστός βοηθός στο κυνήγι της πιο συναρπαστικής και πρωτότυπης είδησης. Κι αφού οι γονείς της Άγια δεν αφήνουν την κόρη τους να κάνει κάποια επέμβαση, όπως υπέρυθρη όραση, έτσι εκείνη απέμεινε μόνο με τον Μογκλ.

Θα καταφέρει να αναρριχηθεί σε δημοτικότητα για να αρχίσει να απολαμβάνει την «Οικονομία της Διασημότητας»;

Ένα βράδυ φεύγει κρυφά από τον κοιτώνα της για να παρευρεθεί σε ένα πάρτυ των «Τεχνοκέφαλων», με σκοπό να δημοσιεύσει κάποιο αποκλειστικό στιγμιότυπο από το πάρτυ. Όταν βλέπει την Έντεν Μάρου, μια διάσημη παίκτρια αιωροσφαίρισης να φεύγει, την ακολουθεί χωρίς να φαντάζεται σε τι περιπέτειες θα μπλέξει… Ταυτόχρονα, καλείται να αποφασίσει αν θα πρέπει να φανερώσει το θανάσιμο μυστικό που κρύβει η Έντεν και η παρέα των Καταχθόνιων Κοριτσιών.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της τετραλογίας, ο Scott Westerfeld ολοκληρώνει τη σειρά των Uglies, χαρίζοντάς μας ένα απίστευτο ταξίδι αστείρευτης πλοκής, αγωνίας και δράσης. Παλιοί κι αγαπημένοι ήρωες κάνουν την εμφάνισή τους για να δώσουν καταλυτικές λύσεις σε προβλήματα ένα βήμα πριν καταστραφούν όσα πέτυχαν, πριν ανατραπεί η μοίρα.

Σχετικά άρθρα

Σε αναζήτηση της επόμενης ανάγνωσης

Αναγνωστικές προτάσεις για άλλο ένα τριήμερο

Μέρες αγάπης, εν αναμονή του καρναβαλιού