ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο Καραγκιόζης γιατρός» σε Αμφιθέα, Σταυράκι και Μάζια

Μια παράσταση παραδοσιακού θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης γιατρός», βασισμένη στην κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» και στις απομαγνητοφωνήσεις του Ευγένιου Σπαθάρη, παρουσιάζει το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Εβίτας Αγγέλη, η επιμέλεια κειμένου της Γιάννας Νότη, η μουσική σύνθεση και επιμέλεια του Βαγγέλη Πεπόνη, και παίζουν οι Εβίτα Αγγέλη, Μάλα Αργυροπούλου, Βαγγέλης Πεπόνης και Θοδωρής Τσώλης. Τα σκηνικά σχεδίασε ο Δημήτρης Αγγέλης και τα κατασκεύασαν -όπως και τις φιγούρες οι Εβίτα Αγγέλη και Μάλα Αργυροπούλου. Τεχνική υποστήριξη Θοδωρής Τσώλης και εικονοληψία και σχεδιασμός βίντεο Βασίλης Νούκος.
Θα δοθούν τρεις παραστάσεις. Την Κυριακή 20 Αυγούστου στην Αμφιθέα, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Σταυράκι και το Σάββατο 26 Αυγούστου στη Μάζια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους και τις κοινότητες. Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Διάρκεια παράστασης 60′. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Μια νύχτα με τους Καλικάντζαρους» στον Βυσσινόκηπο

«Το κουδουνάκι» σε χριστουγεννιάτικη διασκευή

Χορός, θέατρο και κουκλοθέατρο με επίκεντρο τη γυναίκα

Αποστόλης Τζελέτας