ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Μηνά στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής»

Εικαστικά έργα του Κώστα Μηνά παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 17 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ. Για τον καλλιτέχνη και το έργο του θα μιλήσουν η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη και η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου. Θα ακολουθήσει μια σύντομη μουσική εκδήλωση με τη σοπράνο Ελεάνα Βάσιου και την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση σε ένα πρόγραμμα με άριες από γνωστές όπερες.

Ο Κώστας Μηνάς γεννήθηκε στη νότια Κέρκυρα (Νεοχωράκι Αργυράδων). Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο. Σπούδασε επίσης αγιογραφία στην Αθωνιάδα Σχολή. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε τρεις δυαδικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έχει διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας.

Σχετικά άρθρα

«Αναδρομή» του Κώστα Ντιού στην γκαλερί «Τεχνοχώρος»

Ηπειρωτικός Αγών

Μια έκθεση ζωγραφικής, που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις

Έκθεση ζωγραφικής του Λουκά Λούκα

Ηπειρωτικός Αγών