ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Θερινό σινεμά από την ΚΝΕ με τρεις προβολές

Τρεις προβολές ταινιών διοργανώνει στο πάρκο Λιθαρίτσια η Τ.Ο. Ιωαννίνων της ΚΝΕ, με ελεύθερη είσοδο, ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα, στις 9 το βράδυ.

Τη Δευτέρα θα προβληθεί η ταινία «This is England» του Shane Meadows. Μια βρετανική δραματική ταινία του 2006 (διάρκεια 100’), που επικεντρώνεται στους «περίφημους» σκινχεντ στην Αγγλία το 1983.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η γαλλική κωμωδία «Huit Rue de l’ Humanite»( Stuck together”)του Dany Boon( διάρκεια 125’). Η ταινία δημιουργήθηκε το 2021 , με θέμα τη σύγχρονη Παρισινή κοινωνία, που βρέθηκε παγιδευμένη από την επιδημία του κορωνοϊού. Μια εύθυμη και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία των ανθρώπων μια μικρής πολυκατοικίας, με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους που είναι υποχρεωμένοι να μην κυκλοφορούν παρά μόνο μέσα στο κοινόχρηστο χώρο της.

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου, την ίδια ώρα, θα προβληθεί η ισπανοβελγική ταινία θρίλερ και κοινωνικού δράματος «On the Fringe» του Χουάν Ντιέγκο Μπότο του 2022( διάρκεια 100’). Η αντίστροφη μέτρηση μίας μόνο μέρας… Ποια είναι η επίδραση του οικονομικού στρες στις προσωπικές σχέσεις και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής; Ένας συναρπαστικός αγώνας ενάντια στον χρόνο, στο περιθώριο μιας μεγάλης πόλης. Εξώσεις και μετανάστευση είναι οι δύο πόλοι που συγκροτούν αυτήν τη «δική μας» ταινία. Μια ταινία που μιλάει για την εργατική τάξη και τις αγωνίες που βιώνει.

Σχετικά άρθρα

Σε τροχιά συνεδρίου μπήκε η ΚΝΕ

«Σαπουνόπερα» στο θερινό σινεμά του ΠΚΔΙ

«Καλλιτέχνες… στον ύπνο τους» την Δευτέρα

Ηπειρωτικός Αγών