ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» ετοιμάζεται για πρεμιέρα

Για την επίσημη πρεμιέρα της θερινής του σκηνής προετοιμάζεται το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, που για αυτό το καλοκαίρι επέλεξε να ανεβάσει το μουσικοθεατρικό έργο «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» του Δημήτρη Χατζή σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιούλιου, στις 9.30 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ., και στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει σε χωριά και πόλεις της Ηπείρου, αλλά και σε αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα.
Το χιούμορ, η σάτιρα και η πρωτότυπη ζωντανή μουσική γίνονται όπλο του θιάσου, για να μας αφηγηθεί την ιστορία του τέλους μιας πόλης όπως τη γνώρισαν οι ήρωες του διηγήματος. Ο «ντόπιος και ευυπόληπτος πολίτης» Τσιάγαλος θεωρεί αντίπαλό του τον «ξενομερίτη και μυστήριο» Σπούργο, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως το μέλλον καθορίζεται από «αλλού». Η παράσταση αναδεικνύει ένα τέλος που επανέρχεται ασταμάτητα κι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό αγνοούν τον ρόλο τους.
Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Άρης Τσαμπαλίκας (Αφηγητής / Μηχανικός), Γιάννης Κοτσαρίνης (Σπούργος), Στάθης Κόκκορης (Τσιάγαλος), Γιάννης Κοντός (Δήμαρχος / Πολίτης), Αντώνης Χρήστου (Δικηγόρος / Αστυνόμος / Πολίτης), ενώ μουσική θα παίζει επί σκηνής ο Βασίλης Λαγδάς.
Τη διασκευή έκανε η Έλσα Ανδριανού, η οποία έγραψε και τους στίχους, ο Ορέστης Τάτσης ανέλαβε και τη σκηνογραφία, μουσική σύνθεση/στίχοι Θέμος Σκανδάμης, επιμέλεια κοστουμιών Κωνσταντίνος Ζαμάνης και βοηθός σκηνοθέτη Άννια Μπούτνιοκ. Επικοινωνία – οργάνωση παραγωγής Χρήστος Χρήστου.
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ). Προπώληση εισιτηρίων από το Ticketsioannina και ηλεκτρονικά από το Viva.gr.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο