ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Οιδίπους Τύραννος» από την Ομάδα Ενηλίκων της «Θεατρικής Συμπαιγνίας»

Την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζει η Ομάδα Ενηλίκων της «Θεατρικής Συμπαιγνίας» για μια σειρά παραστάσεων στον αίθριο χώρο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στο ΚΕΠΑΒΙ.

Ο Οιδίποδας Τύραννος είναι μία τραγωδία με θέμα την αναζήτηση της αλήθειας. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αναζητώντας τον λόγο του λοιμού στην πόλη της Θήβας, ανακαλύπτει ότι έχει δολοφονήσει τον πατέρα του και έχει παντρευτεί τη μητέρα του, κάτι που τον οδηγεί σε μια σειρά από τραγικές αποφάσεις. Το έργο εστιάζει στις συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις και οι πράξεις ενός ανθρώπου, όχι μόνο στη δική του ζωή, αλλά και στις ζωές των ανθρώπων γύρω του, ακόμη και μιας ολόκληρης πολιτείας.
Ο «Οιδίποδας Τύραννος» έχει χαρακτηριστεί από τον Αριστοτέλη και από πολλούς σύγχρονους κριτικούς, ως η “κορυφαία τραγωδία”.
Η διασκευή και η επιμέλεια του κειμένου είναι του Βασίλη Σιάφη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της διδασκαλίας. Βοηθός σκηνοθέτη και διδασκαλίας κίνησης Γιάννης Κοντός, μουσική σύνθεση και διδασκαλία χορικών Άκης Σιούτης, ενδυματολόγος Βέρα Εμμανουηλίδου, καλλιτεχνική σύμβουλος Γιολάντα Καπέρδα, video promo και φωτογραφίες Κωστής Εμμανουηλίδης, γραφιστική επιμέλεια Χρήστος Λέντζαρης, οργάνωση παραγωγής Γιολάντα Καπέρδα και Βανέσσα Μπίντου.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι Έρη Γκαρτζονίκα, Χρήστος Δημητρίου, Ελευθερία Δρυμωνίτη, Σάντρα Νάκου, Αλίκη Παδιώτη, Ελευθερία Πανταζή, Αναστασία Σακουφάκη, Θέμις Φούλια και Παναγιώτης Χαρατσάρης. Στον χορό συμμετέχει η ομάδα των ηθοποιών.
Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα 1-2 και 8-9 Ιουλίου. Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά.
Γενική είσοδος 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων από το καφέ-μπαρ Σκάλα, το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και ηλεκτρονικά από το https://www.viva.gr/tickets/theater/oidipous-tyrannos-2

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια