ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Duende» για μια και μόνο παράσταση

Τη νέα της παράσταση «Duende», βασισμένη στον «Θρήνο για τον Ignacio Sánchez Mejías» του Federico García Lorca, θα παρουσιάσει η Θεατρική Συμπαιγνία την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 9.15 το βράδυ, στη Σκηνή 125 (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι), στο πλαίσιο του Θεατρικού Μάη, που διοργανώνει.

Ο Federico García Lorca έγραψε τον θρήνο για τον στενό του φίλο Ignacio Sánchez Mejías, έναν άντρα με ξεχωριστή, πολύπλευρη προσωπικότητα, που ήταν και ταυρομάχος, που πληγώθηκε θανάσιμα από ταύρο κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στις 11 Αυγούστου του 1934, ημέρα Σάββατο, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.
Duende ονομάζεται το μυστηριώδες χάρισμα, που έχουν τα προικισμένα άτομα, ιδιαίτερα οι τραγουδιστές του cante jondo. Το νόημα του duende μπορεί ίσως εύστοχα να αποδοθεί στα ελληνικά ως δαιμονικό. Η ατόφια ποιητική αλήθεια είναι, στην έκφρασή της, το αποτέλεσμα της πάλης του καλλιτέχνη με το duende του.
Η σκηνοθετική και δραματουργική επιμέλεια είναι της Γιολάντας Καπέρδα. Ερμηνεύουν οι Βασίλης Σιάφης, Άκης Σιούτης, Μυρτώ Τασιούλα και Έρη Γκαρτζονίκα. Σύνθεση, διασκευή και επιμέλεια μουσικής Άκης Σιούτης, κίνηση Μυρτώ Τασιούλα, σχεδιασμός φωτισμού Νίκος Βόσιος, σχεδιασμός αφίσας Χρήστος Λέντζαρης.
Διάρκεια παράστασης 40 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ. Προπώλησηαπό το καφέ – μπαρ «Σκάλα», το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και ηλεκτρονικά στο viva.gr. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651312830 και 6983749922.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια