ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Θεατρικός Μάης στη «Σκηνή 125»

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει στη «Σκηνή 125» ο Θεατρικός Μάης, που διοργανώνει η Θεατρική Συμπαιγνία, φιλοξενώντας παραστάσεις θεατρικών επαγγελματικών ομάδων, στο πλαίσιο συνεργασίας και καλλιτεχνικού διαλόγου με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα θα παρουσιάσει και δικές της παραγωγές, που ανέβηκαν με επιτυχία κατά τη χειμερινή σεζόν, καθώς και μία νέα παράσταση, το «Duende».

Η αυλαία ανοίγει με «Το Τηλεφώνημα» του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου. Ερμηνεύει ο Παλαιολόγος Χαλίδας.
Ακολουθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου το «Duende», βασισμένο στον «Θρήνο για τον Ιγνάτιο Σάντσεθ Μεχίας» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθετική και δραματουργική επιμέλεια της Γιολάντας Καπέρδα. Σύνθεση, διασκευή και επιμέλεια μουσικής: Άκης Σιούτης, χορογραφία Μυρτώ Τασιούλα. Ερμηνεύουν οι Βασίλης Σιάφης, Άκης Σιούτης, Μυρτώ Τασιούλα, Έρη Γκαρτζονίκα.
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου θα φιλοξενηθεί η παράσταση του έργου «Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια» του Σαμ Στάινερ, σε μετάφραση Λίνας Πάτσιου και σκηνοθεσία Βαρβάρας Νταλιάνη. Παίζουν Νίκος Κούκας και Λίνα Πάτσιου.
Την Παρασκευή 19 Μαΐου σειρά έχουν τα «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ, με τραγούδια Ελλήνων συνθετών από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο, θεατρικά τραγούδια και κείμενα από το θέατρο και τη λογοτεχνία. Οι Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα και Άκης Σιούτης ερμηνεύουν 28 τραγούδια και 14 κείμενα. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Γιολάντας Καπέρδα και η μουσική διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλείου.
Την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στη «Σκηνή 125» θα ανέβει το έργο «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, σε μετάφραση της Γεωργίας Ζάχου και σκηνοθεσία του Φίλιππου Σοφιανού, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τη Δένια Μιμερίνη.
Η αυλαία πέφτει την Τετάρτη 31 Μαΐου με μία ακόμη παράσταση του έργου «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή», σε κείμενο – σκηνοθεσία του Βασίλη Κονταξή. Ερμηνεύει η Γιολάντα Καπέρδα.

Σχετικά άρθρα

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια