ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Χ. Γιούλης, Rockin’ Rebel και Frank Panx στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Τρία live φιλοξενεί στη σκηνή του το Θυμωμένο Πορτραίτο αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Η αρχή γίνεται με τον Χάρη Γιούλη. Ο συνθέτης τραγουδοποιός, με καταγωγή από τα Μαστοροχώρια και μεγαλωμένος στα Γιάννενα, θα ανέβει στη σκηνή του Πορτραίτου για να συναντήσει παλιούς φίλους και συνεργάτες, και θα μοιραστεί τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές του «Σκόρπιες εικόνες», «Ο Φαροφύλακας», «Κράτα την άνοιξη» και «Η Πέτρα». Φυσικά δε θα λείψουν διασκευές από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο, ήχοι κλασικού ροκ, έντεχνου και παραδοσιακού, που επηρέασαν τη μουσική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Είσοδος 5 ευρώ.

Τη σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο 25 Μαρτίου οι Rockin’ Rebel, η αγαπημένη μπάντα του Πορτραίτου, που επιστρέφει για ένα ακόμη live με την υπόσχεση να αφήσει και αυτό ιστορία. Το live ξεκινά στις 9 το βράδυ. Είσοδος 5 ευρώ.

Το μουσικό τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον Frank Panx, τη φωνή των θρυλικών Panx Romana, με την μπάντα του, τους Σαλταδόρους, που ξεκίνησαν το 2023 μια περιοδεία σε 13 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όλη η ιστορία του Frank με «Μουσικές από Μπαρούτι», από τους 16χρονους -το 1977- Παραμάνα Band, τους Stress το 1980 και τους Panx Romana το 1982, μέχρι τους Σαλταδόρους του σήμερα. «Ο Frank γράφει στίχους, σκαρώνει τραγούδια με τους Σαλταδόρους σαν μουσικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που κάνουν την ελευθερία και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να μυρίσουν άνοιξη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει και ταινίες μικρού μήκους. Δημιουργίες πάντα με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία που μας επιστρέφουν στην γη της αθωότητας», αναφέρεται σε κείμενο για το live.
Ο Frank Panx έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους με τους Panx Romana, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει μοιραστεί την ίδια σκηνή με ιστορικές μπάντες του χώρου, όπως οι Ramones, Dead Kennedys, Fleshtones, GBH, Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος και πολλοί άλλοι. Τώρα ετοιμάζει τον πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τους Σαλταδόρους, «ένα soundtrack αντίστασης σαν ρεφάρισμα, ενάντια στα σκοτάδια της εποχής», όπως το περιγράφει. Οι Σαλταδόροι είναι οι Βασίλης Ράλλης στην κιθάρα, Παντελής Πέτρου στο μπάσο, Πάνος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα και Χρήστος Ψαρομίληγκος στο βιολί.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 το βράδυ και το live θα ξεκινήσει στις 9.30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στο ταμείο και 8 ευρώ στην προπώληση από το συνεργατικό καφενείο «Αυτουργός» και το «Τριεθνές».
Κρατήσεις και για τα τρία live στο τηλέφωνο 2651068550.

Σχετικά άρθρα

Δημήτρης Μητσοτάκης και «112» στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Jazz trio στο Θυμωμένο Πορτραίτο

«Δε Luckies» και ένα tribute στον Chet Baker