ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ώρα πρεμιέρας για το «Black Birthday»

Πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου για την νέα παραγωγή της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου «Σύνθεση» με τίτλο «Black Birthday» (Μαύρα Γενέθλια), που έχει γράψει ο ηπειρώτης συγγραφέας Κώστας Σταύρου και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κατσάνος, δημιουργοί και του έργου «Επιστροφή στο χωριό», που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τη «Σύνθεση».

Το «Black Birthday» είναι μια ξέφρενη μαύρη κωμωδία, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη και αφορά έναν κατά φαντασία ασθενή, ο οποίος, από παιδί, φοβάται ότι θα πεθάνει την ημέρα των 50ων του γενεθλίων. Μαζί του, όσο περιμένει τον… Χάρο, ο ανεκδιήγητος κουμπάρος του, που αντιμετωπίζει την κατάσταση με… δολοφονικό χιούμορ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιάννης Χουλιάρας και Δημήτρης Κατσάνος.
Το «Black Birthday» θα παίζεται, για το διάστημα 10 μέχρι και 26 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ το κανονικό και 6 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές). Τηλέφωνο κρατήσεων 6947691699.
Με την ολοκλήρωση των παραστάσεων «Black Birthday» θα ακολουθήσει η νέα παραγωγή της ομάδας με τίτλο «Ο Ληστής», που θα παρουσιάζεται επίσης κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από 31 Μαρτίου μέχρι και 9 Απριλίου, στο θέατρο «Κύκλος».
Επίσης, η «Σύνθεση» προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο παραστάσεων με ενιαίο εισιτήριο αξίας 12 ευρώ (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση).
Μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης και των δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του ΟΚΠΑΠΑ.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει από δύο μονές προσκλήσεις για τις παραστάσεις «BlackBirthday» και «O Ληστής». Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε το έργο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε στο θέμα του mail και τη μέρα της παράστασης, μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση, για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Η «Σύνθεση» φέρνει τον Eugenio Barba στα Γιάννενα

Τρία βραβεία για το «Black Birthday» στο Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αποστόλης Τζελέτας

«Η Μητέρα του σκύλου» από τη «Σύνθεση»