ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του ελληνικού μύθου»

Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του Ελληνικού μύθου» παρουσιάζει η Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους - Α.Ν., σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

«Δώδεκα αφηγηματικά κείμενα παραπέμπουν σε βασικούς γυναικείους χαρακτήρες που φέρουν ονόματα θεοτήτων από το ελληνικό πάνθεον και αναδεικνύουν τους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών. Η γυναίκα πολεμίστρια (Παλλάδα Αθηνά), η γυναίκα-τροφός (Δήμητρα), η γυναίκα-οδηγός (Ίρις), η γυναίκα-μητέρα (Πασιφάη-Σελήνη), η γυναίκα-δημιουργός και εμπνεύστρια (Εστία), η γυναίκα-κόρη (Περσεφόνη) η γυναίκα-σύντροφος (Αφροδίτη), η γυναίκα-ερωμένη (Εκάτη), η γυναίκα-φίλη (Άρτεμις), η γυναίκα-σύζυγος (Ήρα), η γυναίκα-διανοούμενη (Αθηνά Εργάνη και Σώτειρα), η γυναίκα της διαίσθησης-Χαμαιλέων (Μήτις), είναι μερικές από αυτές. Μέσα από τη συμβολική τους παρουσία μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτή τη μεγάλη γκάμα της θηλυκής ψυχής, να ταυτιστούμε, να ξαναθυμηθούμε αλλά και να ανασύρουμε τα ανεξάντλητα και διαχρονικά νοήματά τους», αναφέρεται σε σημείωμα για την παράσταση, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Η σκηνοθεσία είναι της Γιάννας Κούλα, τα κείμενα της Χριστίνας Φούσκα και η μουσική του Νικόλα Μποντίνα. Αφήγηση Γιάννα Κούλα, Χριστίνα Φούσκα, Μαρία Κουκούλη, Βάσω Νικολάου, Έλενα Ζερβού και Σοφία Ζήση.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, στο τηλέφωνο 2651064065 (10:00-18:00).

Σχετικά άρθρα

«Το μαιευτήριο» του Θ. Τριαρίδη για τρεις ακόμη παραστάσεις

Συστηματική αναπαράσταση του παραμυθιού «Το σκλαβί»

Σεμινάριο συστημικής αναπαράστασης παραμυθιών με την Καλλιόπη Άνθη

Ηπειρωτικός Αγών