ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Η Συνάντηση» του Stephen Belber στο ΠΚΔΙ (κλήρωση προσκλήσεων)

«Η Συνάντηση» του αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, έρχεται για μία παράσταση στα Γιάννενα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στον χώρο του την επίσκεψη ενός ζευγαριού, που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η «συνέντευξη» αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του. H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».
Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard. Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έκανε και τη μετάφραση, πρωταγωνιστούν ο ίδιος, η Άννα Μονογιού και ο Στάθης Παναγιωτίδης. Τα σκηνικά και τα κουστούμια επιμελήθηκε η Σοφία Νικολαΐδη, μουσική έγραψε ο Διονύσης Τσάκνης και οι φωτισμοί είναι του Θύμιου Γουδέλη.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ και 13 ευρώ φοιτητικό- ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Χαρτέξ», καθώς και ηλεκτρονικά στο viva.gr. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310842509 και 6934053441.

Κλήρωση προσκλήσεων

O Η.Α. κληρώνει δύο μονές προσκλήσεις για την παράσταση «Η Συνάντηση». Στέλνετε e-mail στο eisitirio@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Συνάντηση» στο θέμα του mail, μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο mail με το οποίο συμμετείχαν στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

Σχετικά άρθρα

«Η Συνάντηση» του Stephen Belber στο ΠΚΔΙ

Ηπειρωτικός Αγών

Αναβάλλεται «Η Συνάντηση» του Stephen Belber

Ηπειρωτικός Αγών

Μαθαίνεται η γλώσσα «του άλλου»;