Πολιτισμός

«Caveman» και τη νέα χρονιά

Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι, δεν αφήνει τον «άνθρωπο των σπηλαίων» να ησυχάσει. Ο Caveman, κατά κόσμον Χρήστος Χρήστου, που τόσο πολύ αγαπήθηκε και από το κοινό της Ηπείρου, επιστρέφει και το 2019 στη σκηνή του Θεάτρου Έκφραση (Αραβαντινού 14) για τρεις ακόμα παραστάσεις στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου.

Ο «άνθρωπος των σπηλαίων» είναι δημιούργημα του αμερικανού Rob Becker, που ούτε ο ίδιος υπολόγιζε την επιτυχία και τον ενθουσιασμό που θα γνώριζε σε όλον τον κόσμο. Έχει συναρπάσει πάνω από 10.000.000 θεατές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Παίζεται σε 30 χώρες ταυτόχρονα και εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά σαν τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway.
Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί. «Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί. Ίσως απαντιούνται κατ’ ιδίαν από τους θεατές, φεύγοντας από την παράσταση… Και αυτή είναι η επιτυχία του Caveman: Να «ιντριγκάρει», να προβληματίζει, να αστειεύεται, να κεντρίζει τα δύο φύλλα. Αυτό που πετυχαίνει είναι τελικά αυτή τη διαφορετικότητα των δύο φύλλων να την ενώνει, να τη συμφιλιώνει και να την κάνει σάρκα μία. Ο Caveman έχει υπάρξει ο καλύτερος θεραπευτής ζευγαριών στη σύγχρονη κοινωνία!», αναφέρουν οι συντελεστές.
Οι παραστάσεις θα ανέβουν την Παρασκευή και το Σάββατο στις 9.15 το βράδυ και την Κυριακή στις 8 το βράδυ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γεράσιμος Γεννατάς, έχοντας ως βοηθό τη Μαρία Φλωράτου, και το έργο ανεβαίνει σε διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Σπύρος Γραμμένος και τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Κράβαρης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών). Προπώληση στο viva.gr Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

«Παπάγια Μάντολες» για ένα extra δείπνο!

Ηπειρωτικός Αγών

«Παπάγια Μάντολες» για τρίτη… γαστρονομική βραδιά

Ηπειρωτικός Αγών

Τα «Παπάγια Μάντολες» συνεχίζουν να σερβίρονται στο Route 66