ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Minima Moralia» του Θ. Παπαγιάννη στην Αθήνα

Έργα της τελευταίας πενταετίας εκθέτει ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης από 27 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου στη Γκαλερί «Εικαστικός Κύκλος» στην Αθήνα, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Minima Moralia» την ονόμασε ο ιστορικός τέχνης και ομότιμος καθηγητής Ε.Κ.Π.Α Μάνος Στεφανίδης, που είναι ο κιουρέιτορ της έκθεσης.
Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης θα παρουσιάσει έργα σε διάφορα υλικά, με βασικό υλικό την κεραμική της τελευταίας πενταετίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το βιβλίο για τη δουλειά του «Μύθοι και Σύμβολα» των εκδόσεων Νίκα .
Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1942 στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Σπούδασε υπότροφος στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στα νεότερα υλικά της γλυπτικής. Με sabbatical έζησε στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει 50 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ανώτερο ταξιάρχη του Φοίνικα. Από την Ακαδημία Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο. Το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων φέρει το όνομά του. Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δίδαξε για 39 χρόνια στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Το 2009 ίδρυσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση – «Μύθοι και Σύμβολα» του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη

Ηπειρωτικός Αγών

«Θεόδωρος Παπαγιάννης, Ιστορία – Διαχρονία» στο Μουσείο της Φιλοσφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Στιγμές από την έκθεση γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη «Έξοδος» (βίντεο)

Ηπειρωτικός Αγών