ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στις προβολές της «Εξαύδα»

Με την ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν «Roma» συνεχίζει το καλλιτεχνικό σωματείο Εξαύδα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στο «Περιθώριο».

Η πλοκή διαδραματίζεται στο μεσοαστικό σπίτι μίας οικογένειας, την οποία φροντίζει σταθερά κι ως ήρεμη δύναμη η εσωτερική οικονόμος και νταντά των παιδιών. Ο ίδιος ο μικρόκοσμος αυτού του σπιτιού πρωταγωνιστεί: ένα σπίτι ζωντανό και παλλόμενο, που επηρεάζεται κι αντιδρά – είτε γιατί σοβαρά γεγονότα έρχονται να κλονίσουν τις ζωές των κατοίκων του, είτε γιατί οι μικρές μικρές αλλαγές στη ζωή φέρνουν και την αλλαγή στην καθολική ατμόσφαιρα.
Ο Κουαρόν κινηματογραφεί ένα έπος, πλασμένο από μικροστιγμές καθημερινότητας, όπου ο χρόνος κ ο χώρος απλώνονται, για αυτό και καταλήγει να μας συγκινεί με μία προσωπική και ταυτόχρονα παγκόσμια κινηματογραφική εμπειρία.
Γυρισμένο με μαγική ασπρόμαυρη φωτογραφία και έναν πρωτοποριακό πειρασματισμό στο σχεδιασμό ήχου, το «Roma» είναι το αποτέλεσμα ενός πραγματικού κινηματογραφικού οραματιστή.
Πρωταγωνιστούν οι Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey.
Το «Roma» θα προβληθεί την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης 8.15 το βράδυ, στον χώρο του θεάτρου (Κουντουριώτη 31), με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.
Τις επόμενες εβδομάδες θα προβληθούν οι ταινίες «The Florida project» του Σον Μπέικερ (22-23/1), «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς (29-30/1), «Το λιμάνι της αγωνίας» του Ηλία Καζάν (5-6/2), «Τα μυθικά πλάσματα του νότου» του Μπεν Ζέιτλιν (12-13/2).

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά

Δράσεις ενημέρωσης κατά της σχολικής διαρροής

Το «αποτύπωμα» της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής