ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Κάνει πρεμιέρα το «Πάλι καλά»

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η παραγωγή της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου «Σύνθεση», που ανεβάζει το έργο του βραβευμένου Βασίλη Κατσικονούρη «Πάλι καλά», κάνοντας στροφή στο δραματικό ρεπερτόριο μετά την κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό».

Το «Πάλι Καλά», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου, αποτελείται από δύο αριστουργηματικούς μονολόγους. Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη μοναξιά, την εγκατάλειψη και την παραίτηση των ηλικιωμένων. Ο παλιός, σκληροπυρηνικός αριστερός παππούς (Κώστας Βενέτης), εγκαταλειμμένος καλοκαιριάτικα από τους δικούς του που λείπουν σε διακοπές στη Μύκονο, «επικοινωνεί» με το μόνο μέλος της οικογένειας που είναι παρών, το χρυσόψαρο του σπιτιού. Με διάθεση σαρκαστική και ειρωνική και ρυθμό καταιγιστικό, ο παππούς ανακεφαλαιώνει με έντονο χιούμορ το προσωπικό του αφήγημα για μια ζωή που τελικά πήγε χαμένη.
Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται το «Μπουφάν της Χάρλεϋ», ένας εμβληματικός, μονόλογος/κλαυσίγελος. Η νευρωτική Ελληνίδα μάνα (Έλλη Κατσάνου), μια φιγούρα υστερική αλλά και έντονα τρυφερή, σαλεμένη και σοφή μαζί, επισκέπτεται τον γιό της εύζωνα/σκοπό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. «Οπλισμένη» με ένα τάπερ κολοκυθόπιτα, τις αναμνήσεις της πικρής ζωής με έναν συντηρητικό σύζυγο και τη βεβαιότητα ότι ο γιός της θέλει δε θέλει θα την ακούσει, αναπολεί, ερμηνεύει, συμβουλεύει με τρόπο, που το κωμικό ισορροπεί αριστοτεχνικά με το τραγικό…
Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για όλο τον Δεκέμβριο, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14). Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές). Προπώληση στο ξενοδοχείο ERMIS (Σίνα 2). Τηλέφωνο επικοινωνίας/κρατήσεων: 6947691698.

Σχετικά άρθρα

Η «Σύνθεση» φέρνει τον Eugenio Barba στα Γιάννενα

Τρία βραβεία για το «Black Birthday» στο Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αποστόλης Τζελέτας

«Η Μητέρα του σκύλου» από τη «Σύνθεση»