ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Το Ανοιχτήρι» για δεύτερη εβδομάδα στο Θέατρο Κύκλος

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζει το Θέατρο Κύκλος τις παραστάσεις του με τη φιλοσοφική κωμωδία «Το Ανοιχτήρι» του Victor Lannoux.

Πνεύμα ή επιβίωση; Μυαλό ή στομάχι; Εγώ ή εμείς; Η ανθρωπότητα πάντα πάλευε και θα παλεύει γι’ αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα. Τι κάνει όμως ο μικρός άνθρωπος όταν βρίσκεται κοντά στον αναπόφευκτο χαμό του σύμπαντος; Τα όρια στενεύουν, η επιβίωση δυσχεραίνει και το μυαλό αναζητεί μάταια μια ιδέα, κάτι να το κρατήσει ζωντανό και αισιόδοξο. Οι ήρωες, χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας μας περνούν από πολλά στάδια, σε μια φιλοσοφική κωμωδία με έντονες συγκινήσεις και ανατροπές. Χιούμορ, συγκίνηση, προαιώνια ερωτήματα, ταξιδεύουν τους ήρωες σ’ ένα έργο με συνεχείς ανατροπές και προβληματισμούς.
Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι της Μίνας Παππά και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Πέτρος Χριστακόπουλος και Γιάννης Παπαγεωργίου. Σκηνογραφία – ενδυματολογια Άννα Παρίση, μετάφραση Αγγελική Φάτσιου, φωτογράφιση Άγγελος Σακκάς, αφίσα Δημήτρης Γερούκαλης.
«Το Ανοιχτήρι» θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο για όλο τον Νοέμβριο, στις 9.15 το βράδυ. Εισιτήρια 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο.

Σχετικά άρθρα

«Ησυχία των ζωντανών νεκρών» στο Θέατρο Κύκλος

«Κουρδισμένοι», ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά και ενήλικες

Με το έργο «Οι Ηλίθιοι» γιορτάζει το Θέατρο Κύκλος